LAZAREVČANI RASKRINKALI JOŠ 15 DILERA: Uskoro hapšenja onih koji truju decu!

- Bilo ih je u svakoj ulici, u svakom parku. Najgore pretnje stižu od početka, ali me ne zabrinjavaju. Pre nego što smo pokrenuli akciju njihovi stanovi su ličili na trafike - kaže predsednik udruženja "Sveti Sava"

  • 14

Udruženje građana "Sveti Sava" spremilo je spisak s novih 15 imena dilera koji diluju drogu u Lazarevcu i objaviće ga danas na Fejsbuku! Na tom spisku je i jedna žena, ali i dvojica dilera starijih od 60 godina.

Predsednik ovog udruženja, koji je sa svojim prijateljima od aprila meseca ušao u rat s dilerima narkotika u ovom gradu, navodi u razgovoru za Telegraf da očekuje u narednom periodu oštru akciju policije i hapšenja snabdevača droge u gradu.

- Oformljena je nova jedinica u okviru ovdašnje policije na čelu sa Sašom Milunovićem, i u narednom periodu očekujemo konkretnu akciju i hapšenja dilera u Lazarevcu. Imamo poverenje i nadamo se da će se konačno ovaj problem rešiti. Od aprila, od kada smo štampali letke, pa preko Fejsbuk stranice koja je otvorena nedavno, želeli smo javno da obeležimo sve one koji truju našu decu, i bogate se na tuđoj nesreći - kaže on.

Ovaj Lazarevčanin napominje da nijednog trenutka nije zažalio zbog svojih postupaka, iako su mu osobe koje je to udruženje imenovalo kao dilere konstantno pretila.

- Najgore pretnje stižu od početka, ali me ne zabrinjavaju. Spremni smo da idemo do kraja i ne plašimo ih se. Pre nego što smo pokrenuli akciju njihovi stanovi su ličili na trafike u koje su mnogi ulazili i izlazili danonoćno ostavljajući veliki novac za kupovinu narkotika. Otkako su objavljeni njihovi podaci, uspeli smo to da svedemo na minimalni nivo, a većina kupoprodaje se vrši van grada, uglavnom po okolnim selima. Pored toga, uspeli smo da našom akcijom i neke dilere "penzionišemo", odnosno odlučili su da se povuku iz ovog posla, jer su ih porodice naterale na to - ističe predsednik ovog udruženja.

On navodi da je do pre nekoliko meseci praktično bilo nemoguće proći bilo kojim parkom i delom grada, a da se ne naiđe na dilere.

- Stanje je zaista bilo alarmantno. Bilo ih je u svakoj ulici, u svakom parku. Sad, nakon medijskog eksponiranja čitavog slučaja, povećao se broj policijskih patrola. Oni su sveli aktivnosti na minimum, a formirana je i nova jedinica koja će se baviti problemima prodaje narkotika i očekujemo konačno da rešimo problem. Do tada pratimo situaciju, i ukoliko je potrebno, objavićemo i nove podatke o onima koji diluju drogu - završava on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • А

    19. novembar 2013 | 10:35

    Само напред,било би добро да се у сваком граду оформе овакви тимови,да се колико толико искорени људски шљам.

  • Marrina

    19. novembar 2013 | 10:56

    Nista dok narod ne uzme stvari u svoje ruke...

  • Feki

    19. novembar 2013 | 11:17

    Za sve ovo je kriva Policija,ko sa kim deli zaradu.Policijske objektive za ovaj grad su gurnute po strani.TREBA OZBILJNO PREISPITATI RUKOVODECI KADAR POLICIJE .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA