Radulović: Došlo vreme da država napravi rez

- Treba omogućiti poslodavcima da lakše zaposle radnike, ali ne treba ništa novo da izmišljamo, već da primenimo zakone Evropske unije - rekao je ministar privrede Saša Radulović

  • 7

Ministar privrede u Vladi Srbije Saša Radulović rekao je danas da je Čačak kao i mnogi drugi gradovi u Srbiji pogođen privatizacijom, koju je ocenio kao katastrofalnu, i dodao da je došlo vreme da država napravi rez.

"Moramo doneti nove zakone, urediti sistem na zdravim osnovama, moramo se ponašati domaćinski prema svakom dinaru poreskih obveznika i tačno znati gde novac ide", rekao je Radulović novinarima u Čacku, nakon sastanka sa privrednicima i rukovodstvom grada.

Radulović je ocenio da je aktuelni Zakon o radu loš, da sprečava novo zapošljavanje i da je trebalo da zaštiti starije od 50 godina, ali se pokazalo da su ti ljudi bili najveći gubitnici ovog zakona o radu.

- Treba omogućiti poslodavcima da lakše zaposle radnike, ali ne treba ništa novo da izmišljamo, već da primenimo zakone Evropske unije - rekao je Radulović.

On je takođe kritikovao rad Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) za koju je rekao da je bila partijska organizacija i da nije radila transparentno.

- Da su oni radili dobro, Srbija bi već imala određeni privredni rast - naveo je Radulović.

On je još rekao da će Vlada Srbije izjednačiti domaće i strane investitore i najavio privatizaciju ostalih preduzeća koje nije imenovao.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    16. novembar 2013 | 17:01

    ugasiti sve agencije i sve neradnike u njima otpustiti bez ikakve nadoknade. oni su primani bez potrebe kao kadrovi partija koji ih drže .

  • Ћирилица

    16. novembar 2013 | 16:41

    Баталите се више еу или најебасмо за све паре. Донесите неки нормалан закон а не да пуштате убице, силеџије и остале из затвора. Њима је место у затвору аман више

  • bojan

    16. novembar 2013 | 16:42

    A otpustanje radnika ? Ne mozes da otpustis ne radnike zato oni koji vrede nemaju posao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA