BIA: Proverićemo svih 15 Markovićevih dosijea!

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević zatražio je od Bezbednosno-informativne agencije da oduzme spornih 15 dosijea koje je pominjao Radomir Marković, ukoliko ih pronađu

  • 4

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) je potvrdila da je dobila zahtev specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića da mu dostavi informacije o dosijeima koji su navodno kod bivšeg šefa DB-a Radomira Markovića. Ipak, kako su istakli u ovoj službi, ne postoji zakonski rok do kada to treba da se učini.

 

- Zahtev je upućen kako bi se proverili navodi osuđenog Markovića i to sa nalogom da se u slučaju nalaženja spornih 15 dosijea oni oduzmu od lica u čijem su posedu - rekao je Radisavljević.

 

Vladina Komisija za istraživanje ubistava novinara saopštila je nakon razgovora sa Markovićem da je on zapretio da će, ako ga ne ostave na miru povodom istrage o ubistvu Slavka Ćuruvije, objaviti 15 dosijea "što bi imalo nesagledive posledice i po njega, i po državu".

 

 

Marković je u dokumentovanom razgovoru s jednim članom Komisije naveo da njegova supruga poseduje 15 tajnih dosijea i da će ih u slučaju da policija "napravi još jedan pogrešan korak", objaviti u svim evropskim medijima. Marković je potom negirao da je ucenjivao državu, a posedovanje tajnih dosije negirala je i njegova supruga.

 

Radomir Marković (67) osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva četvorice funkcionera Srpskog porkreta obnove na Ibarskoj magistrali 1999. godine, i bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića 2000. godine. On od 2001. izdržava zatvorsku kaznu u specijalnom zatvoru u "Zabeli", a nedavno je zatražio pomilovanje od predsednika Republike Tomislava Nikolića.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • znatiželjan

    22. novembar 2013 | 07:43

    Treba da budu objavljena ta dosijea. U suprotnom očigledno radi se o prikrivanju kriminalne političke mafije.

  • nemi posmatrac

    21. novembar 2013 | 23:55

    Pokopace ih Markovic samo tako...ako i treba...da nisu nesto sumnjivo radili ne bi se ni bojali...

  • kako ce ih proveriti

    21. novembar 2013 | 16:54

    kada neznaju gde su niti o kojima se radi! Svaka cast i sudiji na zahtevu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA