PUTINOVA ČESTITKA: Južni tok garant energetske sigurnosti

- To je veoma važan događaj ne samo za Srbiju, već i za balkanske zemlje, kao i za čitav evropski kontinent - ocenio je ruski predsednik početak gradnje deonice Južnog toka kroz Srbiju

  • 6

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je češtitke učesnicima i gostima današnje zvanične ceremonije u Beogradu povodom početka gradnje deonice Južnog toka kroz Srbiju.

- Gradnja gasovoda će biti veliki doprinos poboljšanju međunarodne energetske sigurnosti. To je veoma važan događaj ne samo za Srbiju, već i za balkanske zemlje, kao i za čitav evropski kontinent - naveo je Putin, a preneo Itar-tas.

Južni tok će, dnom Crnog mora, ujediniti ruske najveće prirodne deponije gasa sa najvećim tržištima jugoistočne Evrope, i osigurati pouzdano snabdevanje gorivom za evropske potrošače, bez rizika vezanih za tranzit.

Gradnja izuzetno velikog gasovoda kroz Srbiju, privući će velike investitore u Srbiju i region, doneti nove poslove, podstaći dalji socijalni i ekonomski razvoj, a Srbija će, širenjem i modernizacijom tranzitne gasne mreže postati evropski ključni energetski centar, ocenjuje Itar-tas.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bekim

    24. novembar 2013 | 20:39

    Vidi koja faca na slepi mish..

  • zika

    24. novembar 2013 | 22:49

    Putine, daleko ti lepa kuca, tvoje investicije i sve sto nosis..

  • Bosnjak

    24. novembar 2013 | 22:22

    Jos jednom ga braca rusi ''zavukose'' svojoj braci,po ko zna koji put.U svemu ovom Putin najvise skida kajmak,a ko bi drugi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA