LETONIJA: Urušeni supermarket biće sravnjen sa zemljom!

Sedam osoba se još vode kao nestale, ali su male šanse da će spasioci pronaći nekog u životu. Spasioci su sinoć raščišćavali ruševine kada se obrušio još jedan zid supermarketa "Maksima". Tom prilikom niko nije povređen

  • 0

Zvaničnici Letonije saopštili su da će potpuno porušiti supermarket, čiji se krov u četvrtak srušio i ubio najmanje 54 ljudi.

Sedam osoba se još vode kao nestale, ali su male šanse da će spasioci pronaći nekog u životu.

Spasioci su sinoć raščišćavali ruševine kada se obrušio još jedan zid supermarketa "Maksima". Iako tom prilikom niko nije povređen, zvaničnici su odlučili da privremeno obustave akciju spasavanja, prenela je agencija AP.

Tragedija se dogodila u četvrtak, kada su se srušili krov i jedan zid supermarketa, nešto kasnije pao je i drugi zid, a prema najnovijim podacima u nesreći su poginule najmanje 54 osobe, sedam se vode kao nestale, dok je povređeno 40.

U državi je poglašena trodnevna žalost, a predsednik Letonije Andris Berzinš izjavio je da rušenje trgovinskog centra "Maksima" u Rigi predstavlja ubistvo nevinih ljudi.

Spasilačkim ekipama predstoji da provere još oko 300 kvadratnih metara ruševina.

Letonska humanitarna organizacija Ziedot.lv prikupila je do sada 383.000 dolara za pomoć povređenima i porodicama poginulih, saopštila je direktorka Ruta Dijamante i dodala da je, za ovu svrhu, otvoren poseban bankovni račun.

Još 50.000 dolara prikupio je humanitarni fond "Rietumu Banks", a Letonska pravoslavna crkva takođe sakuplja novac za pomoć žrtvama nesreće.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA