LIBIJA: Troje mrtvih u sukobu vojske i ekstremista

Pucnjava je izbila rano jutros u tri dela grada Bengazija kada su ekstremisti bacili granatu na jednu patrolu specijalnih snaga, a sukobi vojnih snaga i članova ekstremističke grupe traju od ponedeljka

  • 1

Tri vojnika poginula su rano jutros u istočnom libijskom gradu Bengaziju kada su se pripadnici oružanih snaga sukobili sa islamističkim ekstremistima, saopštili su bezbednosni i medicinski zvaničnici.

Sukobi specijalnih vojnih snaga i članova ekstremističke grupe Ansar al Šarija, koja se smatra odgovornom za napad na američki konzulat u Bengaziju prošle godine, trajali su od ponedeljka, a u njima je poginulo devetoro ljudi, javio je Rojters.

Pucnjava je ponovo izbila rano jutros u tri dela ovog grada kada su ekstremisti bacili granatu na jednu patrolu specijalnih snaga, izjavio je jedan bezbednosni zvaničnik. Bezbednosna situacija u drugom po veličini gradu u Libiji znatno se pogoršala u proteklih nekoliko meseci. Islamisti upravljaju sopstvenim kontrolnim punktovima, a ubistva i bombaški napadi izvode se gotovo svakodnevno.

Libijska vojska pokušava da se izbori sa bivšim borcima i ekstremistima koji su pomogli u svrgavanju dugogodišnjeg lidera Moamera Gadafija pre dve godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    27. novembar 2013 | 16:20

    Eto ti sad..a amerikanci im posadili demokratiju))))))))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA