Meštani azilantima ne daju hranu!

Oko 50 meštana Vračevića blokiralo je lokalni put i ne dozvoljavaju da se za oko 100 azilanata iz azijskih i afričkih zemalja, koji su smešteni u dve kuće u tom selu, dopremi hrana

  • 43

Oko 50 meštana Vračevića blokiralo je lokalni put i ne dozvoljavaju da se za oko 100 azilanata iz azijskih i afričkih zemalja, koji su smešteni u dve kuće u tom selu, dopremi hrana.

Meštani od sinoć u blokadi drže put Vračević-Bogovađa, a put su blokirali automobilima i traktorima. U dve kuće u Vračeviću smešteno je oko 100 azilanata, dok meštani tvrde da je taj broj veći.

Nebojša Ivanović iz Vračevića kaže da meštani tog sela neće dozvoliti da se azilanti usele u preostale četiri kuće, čiji su vlasnici učestvovali na tenderu Komesarijata za izbeglice Srbije za izdavanje kuća za smeštaj azilanata.

U Centru u Bogovađi je smešteno 170 azilanata, a bez smeštaja je već nekoliko meseci oko 300 azilanata iz afričkih i azijskih zemalja.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    28. novembar 2013 | 13:06

    Mi jesmo siromasna i napacena zemlja. Neobrazovani smo, nepismeni i uskih pogleda, ali mislila sam da bar imamo veliko srce. Cinjenica da zitelji ovog sela nisu propustili hranu za gladne, potpuno me je porazila. Razumem da se plase nepoznatih ljudi o kojima nista ne znaju, ali ne mogu da shvatim to da su svesno na sebe preuzeli odgovornost da zbog njih azilanti i njihova deca ostanu gladni.

  • Pera

    28. novembar 2013 | 13:07

    Koja stoka, za neverovati.

  • Uskoro

    28. novembar 2013 | 13:00

    Ovo je dokaz da su barake namjerno zapaljene, a da Bog da o vas muka natjerala pa bili 'azilanti'.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA