Palma: Dajte nekog Grka za Muzej voštanih figura!

Dragan Marković Palma ponudio je članovima političko-privredne delegacije gradova Katerini, Paralei i regije Pieria iz Grčke jedno mesto u Muzeju voštanih figura za znamenitu ličnost, Grka iz tog dela Grčke

  • 3

Dragan Marković Palma ponudio je članovima političko-privredne delegacije gradova Katerini, Paralei i regije Pieria iz Grčke jedno mesto u Muzeju voštanih figura za znamenitu ličnost, Grka iz tog dela Grčke.

- Vaše je da odaberete ličnost, da pošaljete njenu sliku, a sve ostalo je naše - rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

On je napomenuo da će to biti prva voštana figura neke ličnosti iz druge zemlje. Predlog Markovića, delegacija iz Grčke je pozdravila dugim aplauzom. Privredno-politička delegacija iz Grčke nalazi se u trodnevnoj poseti Jagodini, a današnjem susretu jagodinskih i grčkih privrednika prisustovao je i prvi sekretar Ambasade Grčke u Beogradu Georgios Čatzipetros.

Muzej voštanih figura u Jagodini, jedini u Srbiji, otvoren je u aprilu 2008. godine i u njemu se nalazi 27 voštanih figura najvažnijih ličnosti srpske istorije, kulture, nauke, crkve i sporta. Pored izloženih figura, predstavljeni su orginalni kostimi, oružje, kopije retkih knjiga, makete manastira i ratne zastave iz vremena i okruženja u kome su te ličnosti živele i radile. Muzej godišnje poseti oko 35.000 ljudi, uglavnom, školske ekskurzije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Bosanac

    28. novembar 2013 | 17:22

    A vidi mu glaveeee...

  • Mladen

    28. novembar 2013 | 17:32

    ..a sto tebe ne stave...shvatam bilo bi skupo..toliki materijal

  • vozd

    28. novembar 2013 | 18:22

    Mogao si Sopena da dovedes da naprave kalup i usput na neku svadbu da zaradi neki dinar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA