3

Labris obeležio 18 godina postojanja

Labris je najstarija LGBT organizacija u Srbiji koja nastoji da osnaži LGBT zajednicu i da smanji predrasude o osobama koje joj pripadaju

Labris dodelio nagrade i obeležio 18 godina rada
Foto: Telegraf

Labris, organizacija za lezbijska ljudska prava sinoć je obeležila Međunarodni dan ljudskih prava i 18. rođendan u Kulturnom centru “Grad”.

Ova organizacija dodelila je i nagrade saradnicima za doprinos radu Labrisa 2013. godine. Između ostalih, nagrade su dobili: ambasada kraljevine Holandije za podršku i ukazano poverenje, ambasada Sjedinjenih Americkih Država, za veliku i nesebičnu podršku, kao i Nacionalni demokratski institut, za doprinos organizacionom razvoju Labrisa.

Nagrade su dodeljene i Rekonstrukciji Ženski fond za zastupanje prava lezbijki u Ženevi, Dušici Popadić i Ljilji Bogavac iz Incest trauma centra za doprinos jačanju lezbijske zajednice u Srbiji. 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Zorici Mršević, savetnica u Institutu društvenih nauka nagrađena je za doprinos u izradi Nacionalne strategije i borbu protiv grafita mržnje u 2013. godini, Miroslava Vuković za uspešnu saradnju na Priručniku za savetodavni i psihoterapijski rad sa osobama drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne, a Andrej Obradović za iskazanu hrabrost u iznošenju ličnih priča u okviru projekta “Živa biblioteka”.

Labris je najstarija LGBT organizacija u Srbiji i jedna od najstarijih u regionu. Osnovana je 1995. godine i ima značajno iskustvo u radu sa osobama drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne. Ova organizacija nastoji da osnaži LGBT zajednicu i da smanji predrasude o osobama koje joj pripadaju. Nagrade koje Labris uručuje izradila je vajarka Marija Kućan iz udruzenja Prostor.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Labris, Lezbijke, LGBT populacija, nagrade
Popularni komentari
 • L
  Lud Zbujen

  Zanimljivo a da mi osnujemo enter labris pa da dobre lazbejke nauce sta je sex :)

 • F
  Fuj

  Jak je taj lobi sa zapada.Od bolesti, do neceg navodno prirodnog.

 • L
  Ljiljana

  Мањина над већином.

foto dana

video dana