POLITIKA I DRUGI ZLOČINI: Oko čega su se sukobili bosanski političar i američki novinar?(FOTO)

U ekskluzivnom intervjuu za Telegraf, najmlađi sarajevski režiser Kenan Musić (19) otkriva na koji način se u ostvarenju "Politika i drugi zločini" bavi balkanskim političarima i JMBG protestima u Sarajevu

  • 2

Film "Politika i drugi zločini" drugi je dugometražni film najmlađeg bosansko-hercegovačkog režisera Kenana Musića (19).

Tek što je završio smer scenskih umetnosti u gimnaziji Dobrinja, ovaj Sarajlija rešio je u ostvarenju nastalom nakon njegovog prvenca "Svjetla grada", da se pozabavi prilično ozbiljnom temom - sukobom jednog bosansko-hercegovačkog političara i američkog novinara koji u ovaj deo Balkana dolazi s namerom da napravi objektivnu reportažu o političkoj stuaciji u BiH.

Pored Dragana Marinkovića Mace, u filmu glume Adnan Novo i Muhamed Bahonjić, a ostvarenje za koje Musić potpisuje i scenario snimljeno je tokom druge polovine septembra u studijima oko Sarajeva za 7.500 evra.

- Za nepune dve nedelje snimanja napravljeno je skoro sedam sati materijala, što dokazuje koliko ja ažurna, profesionalna i spremna bila ekipa koja je ujedno i najmlađa filmska ekipa u Evropi - počinje priču za Telegraf Musić dodajući da se u pozadini glavnog zapleta nalazi priča o nedavnim JMBG protestima u Sarajevu.

- Reč je o protestima protiv usvajanja zakona o tome da svaka beba koja je rođena počev od 1. januara 2013. godine nema pravo na JMBG - objašnjava Kenan, i dodaje - Epilog protesta održanog nakon što jednoj bebi oboleloj od leukemije roditelji nisu mogli da izvade pasoš kako bi s njom otišli na lečenje u inostranstvo bio je donošenje privremene izmene zakona. Političar koji se nalazi u centru zbivanja filma zapravo je simbol svih balkanskih političara, a njegov sukob sa američkim novinarom biće nešto što će, obećavam, publika pratiti s velikim uzbuđenjem.

Premijera filma zakazana je za februar u Sarajevu, a desetak dana nakon toga očekuju se projekcije u Beogradu i Zagrebu.

Prema sopstvenom svedočanstvu, Kenan je već isplanirao i projekat koji ga čeka nakon ove premijere.

- Prvi put sam se na velikom filmskom setu pojavio kao glumac u ostvarenju "Top je bio vreo" beogradskog reditelja Bobana Skerlića. Uskoro ću, nadam se, ponovo sarađivati sa ekipom ovog filma, pre svega Anitom Mančić, Bojanom Maljević i Tihomirom Stanićem - završava pomalo tajanstveno priču za Telegraf najmlađi sarajevski režiser.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    12. decembar 2013 | 17:11

    Jes, naši su pokvareni, a amer dobričina. Ja bih snimio film o lutkarskoj prestavi na Balkanu gde je amer sa sedam glava pokretač svega lošeg na ovim.prostorima, a ovi naši bezumne marionete koje igraju kako amer svira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA