Naplata dažbina na prelazima na severu Kosova

Prikupljene dažbine na prelazima Jarinje i Brnjak ići će u Fond za razvoj severa Kosova, a novcem će se finansirati izgradnja dečjih vrtića, škola i bolnica

  • 8

Na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova sutra će, u skladu sa Briselskim dogovorom, početi naplata dažbina na robu koja iz centralne Srbije ulazi na sever pokrajine.

Na pojedinim lokalnim medijima na severu Kosova u toku je kampanja Euleksa kojom se građani informišu da će prikupljene dažbine biti utrošene za potrebe ovdašnjeg stanovništva.

- To će doprineti povećanju socijalno-ekonomskih investicija i poboljšanju životnog standarda. Ovi novčani prihodi finansiraće razne infrastrukturne projekte u zajednici poput dečjih vrtića, škola i bolnica - navodi se u kampanji.

Prilikom prošlonedeljne posete Leposaviću ministar bez portfelja Aleksandar Vulin potvrdio je da će u subotu 14. decembra početi naplata dažbina na administrativnim prelazima u skladu sa Briselskim sporazumom i Sporazumom o integrisanom upravljanju prelazima (IBM).

On je naglasio da će sve dažbine koje će se prikupljati na prelazima na severu Kosova ići u Fond za razvoj severa Kosova, da će novac trošiti ljudi na severu Kosova i da neće ići ni u Prištinu ni u Beograd.

- Sve što prikupimo, sebi prikupljamo, svaku obavezu koju izbegnemo, sebi smo je izbegli - poručio je Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanje!!!!!????????????

    13. decembar 2013 | 09:30

    Pa jeli onda Kosovo samostalno ili nije????????????????????????????????????'

  • frodo

    13. decembar 2013 | 10:07

    Kakve veze ima za šta se koristi novac, to je carina. Potpisnici sporazuma bi morali biti uhapšeni kad bi ovde postojala država.

  • Marrina

    13. decembar 2013 | 09:40

    Hahah koga oni lazu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA