KRSTIĆ: Priprema se strategija za banke u državnom vlasništvu

Ministar finansija je naveo da će biti urađeno nekoliko alternativnih strategija bankrskog sektora, a u tome će pomoći revizije koje je resorno ministarstvo tražilo od državnih banaka

  • 0

Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je da se priprema strategija za banke koje su u državnom vlasništvu.

- Strategija se radi kako bi se izbegla situacija koju smo imali sa tri državne banke - Agrobankom, Razvojnom bankom Vojvodine i Privrednom bankom Beograd - rekao je Krstić u Skupštini Srbije tokom rasprave u pojedinostima o državnom budžetu za 2014. godinu.

On je naveo da će biti urađeno nekoliko alternativnih strategija bankarskog sektora, a u tome će pomoći revizije koje je Ministarstvo finansija tražilo od državnih banaka.

- Bitno je da se naredne godine vidi koji je pravi način da se konsoliduje taj sektor, da se uspostavi kontrola, kako se ne bi dalje materijalizovao fiskalni rizik koji trenutno postoji u sistemu - naveo je ministar finansija.

Krstić je podsetio da je u slučaju Privredne banke već objašnjeno da nije bilo drugog izbora i da je opcija prenošenja njenih depozita u Poštansku štedionicu odabrana zbog finansijske stabilnosti i zato što je ta opcija najmanje koštala državu.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA