LEGENDA NA SAHRANI LEGENDE: Dezmond Tutu će ispratiti Mandelu

Iako je ranije danas objavljeno da je Dezmond Tutu odložio put na sahranu jer nije bio pozvan, kasnije je rečeno da će on, ipak, otputovati u Kunu

  • 3

Kancelarija legendarnog borca za mir u Južnoj Africi, Dezmonda Tuta, saopštila je danas da će on sutra, ipak, prisustvovati sahrani Nelsona Mandele u selu Kunu. Ranije danas, objavljeno je da je Tutu odložio put, jer nije bio pozvan na sahranu svog starog prijatelja.

- Nadbiskup emeritus Dezmond Tutu će sutra rano otputovati u Kunu, da bi prisustvovao oproštaju od Tate - navedeno je u kratkom saopštenju.

Dezmond Tutu, rođen 1931. godine, je južnoafricki aktivista i penzionisani anglikanski nadbiskup, koji je svetsku slavu stekao 80-tih godina prošlog veka, kao protivnik aparthejda. On je dobio Nobelovu nagradu za mir 1984. godine.

Pogrebna povorka sa telom Nelsona Mandele stigla je danas u selo Kunu, mesto gde je Mandela proveo detinjstvo, a gde će sutra biti, uz najviše državne počasti, sahranjen. Trodnevno opraštanje stanovništva sa bivšim liderom završeno je juče, a prema podacima južnoafričkih vlasti, od Mandele se oprostilo oko 100.000 žitelja Južne Afrike. Očekuje se da će sahrani prisustvovati oko 4.000 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Т.М.

    15. decembar 2013 | 09:51

    Мендела није никаква легенда. Вршио је страховито насилне терористичке нападе у којима су убијани недужни цивили.

  • русија

    15. decembar 2013 | 06:42

    мандела га није позвао ха ха

  • Petar

    15. decembar 2013 | 11:52

    T.M cak ne znas ni njegovo prezime...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA