NIŠ: Pronađena i demontirana bomba pored automobila (FOTO)

Eksplozivna naprava, ručne izrade, sastojala se od pakovanja plastičnog eksploziva i uređaja za daljinsko aktiviranje. Najverovatnije je otpala sa vozila jer nije bila dobro pričvršćena

  • 1

Eksplozivna naprava ručne izrade pronađena je danas na parkiralištu u ulici Albanske golgote u Nišu. Uređaj na daljinsko aktiviranje otkrio je Nišlija L.B. kada je isparkirao svoj džip „mercedes".

Paket sumnjive sadržine nalazio se na zemlji, pored vozila „fiat punto" koje se takođe nalazilo na parkiralištu. Za sada se ne zna ko je bio na meti napadača, niti kako se eksplozivna naprava našla na parkingu u gusto naseljenom delu Niša.

Miodrag Krstić, stanar ove ulice prisustvovao je uklanjanju naprave.

- Video sam jedan crni paketić koji je bio povezan sa nečim što je ličilo na mobilni telefon. Došao je jedan policajac, prvo je pogledao tu napravu a zatim se vratio po sigurnosni prsluk. Video sam da je iz tog paketa prvo izvukao nešto što je ličilo na nekakve klinove a onda je kleštima isekao žice. Strašno je to što je neko ovde postavio bombu, na samo dve stotine metara odavde je obdanište. Ovo je miran kraj, takve stvari se ovde nikada nisu dešavale – objašnjava Krstić.

Pretpostavlja se da je eksplozivna naprava bila pričvršćena za „mercedes" ali da je iz nekog razloga otpala.

- Prema prvim saznanjima, reč je o eksplozivnoj napravi ručne izrade koja se sastoji od pakovanja plastičnog eksploziva i uređaja za daljinsko aktiviranje. Najverovatnije je otpala sa vozila jer nije bila dobro pričvršćena. Tek kada veštačenje bude završeno moći ćemo da kažemo o kakvoj se napravi radi i kolika je njena razorna moć. Za sada ne možemo da budemo sigurni ni ko je bio na meti osobe koja je napravu postavila, s obzirom na to da je na tom parkiralištu bilo nekoliko vozila – kažu naši izvori.

Osoba koja je prijavila pronalazak eksplozivne naprave nije iz kriminalnog miljea.

- Taj čovek živi u drugom delu grada, a ovde dolazi u teretanu. Kako je objasnio, odvezao je dete u obdanište a zatim je produžio do teretane. Vozilo kojim je upravljao je njegove supruge, inače Beogradjanke. Ni on ne može da pretpostavi ko stoji iza ovog napada, ukoliko je uopšte on bio meta – kažu u policiji.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA