Novinar Milan Pantić ubijen zbog cementare?

Istraga o mučkoj likvidaciji novinara „Novosti" došla do novih saznanja: mogući motiv - sprečavanje pisanja o velikoj aferi o malverzacijama uoči privatizacije „Novog Popovca".

  • 4

Policijska beleška i zvanično je potvrdila da je Zoran Janjušević, nekadašnji savetnik premijera Zorana Đinđića, odbio da na tzv. detektoru laži govori o slučaju ubistva novinara „Novosti" Milana Pantića. Poligrafsko ispitivanje je odbio i Nemanja Kolesar, svojevremeno član kabineta predsednika Vlade i predsednik UO Cementare „Novi Popovac".

Janjušević je, naime, demantovao vest da je odbio poligrafsko ispitivanje, koja je potekla od Komisije za istragu ubistava novinara. Međutim, Veran Matić, predsednik komisije, u sredu je saopštio da postoji zvanična policijska beleška o Janjuševićevom iskazu, kao i još jedna o tome da je nakon davanja izjave odbio poligrafsko ispitivanje, sa argumentom da je već rekao sve što je znao.

- Iz ove službene beleške se vidi da nisam dao nikakvu lažnu izjavu iz „ličnih razloga" kao i da ova činjenica ne potiče iz Komisije, već iz dokumenta MUP Srbije - rekao je Matić.

Policijska istraga, koja je intenzivirana od početka godine i osnivanja Komisije za istragu ubistava novinara, ukazala je da je Pantićevo ubistvo najverovatnije povezano sa njegovim istraživanjima o zloupotrebama u današnjoj Cementari „Holcim", neposredno pre njene privatizacije. Postoje indicije da je Pantić spremao još jedan tekst o malverzacijama i da ga je upravo to koštalo života. Navodno, motiv za ubistvo bio je da se zaustavi objavljivanje članka koji je u tom trenutku pisao, koji bi razotkrio mnoge pojedinosti i otvorio veliku aferu.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA