PUTIN: Zakon o amnestiji važi za Pusi Rajot

Ruski predsednik je izjavio da namerava da potpiše zahtev za pomilovanje bivšeg čelnika naftne kompanije „Jukos" Mihaila Hodorkovskog, jer se nalazi u zatvoru duže od deset godina

  • 2

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da su devojke iz grupe "Pusi Rajot", koje su osuđene za huliganstvo podstaknuto verskom mržnjom, svojim postupkom prešle sve granice i ponizile dostojanstvo žene, ali da se Zakon o amnestiji odnosi i na njih po opštem rešenju suda.

- Nije mi žao što su one u zatvoru, već što su se dovele do toga da sprovedu akciju koja, po mom mišljenju, ponižava dostojanstvo žene - rekao je ruski predsednik na godišnjoj konferenciji za novinare

On je odgovarao na pitanje da li mu je žao što su one osuđene na dvogodišnju kaznu zatvora s obzirom da je i sam otac dve devojke sličnih godina.

- One su svojim postupkom prešle sve granice, ali ih nije sud za to kaznio. To je uradio za nešto drugo i nije se sada sud predomislio - rekao je Putin o mogućoj amnestiji članica grupe Pusi Rajot Marije Aljohine i Nadežde Tolokonjikove.

Putin je objasnio i da zakon o amnestiji nije donet ni radi njih ni radi aktivista "Grinpisa", već u cilju humanizacije opšteg sištema izdržavanja kazni. Izjavio je i da namerava da potpiše zahtev za pomilovanje bivšeg čelnika naftne kompanije „Jukos" Mihaila Hodorkovskog.

- Proveo je u zatvoru duže od deset godina, to je dug rok i mislim da treba doneti odluku o pomilovanju - rekao je Putin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    19. decembar 2013 | 15:22

    BOG na nebu - PUTIN na zemlji !!!! Ajde nakazne rite zapadnjacke krenite na bacusku ! Nista aaa?? Cizma glavu cuva a Bulava Vladimira

  • doca

    19. decembar 2013 | 16:23

    Svaka cast care PUTINE!!!! To moze samo dobra dusa i sobar covek !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA