U 2013. strane investicije 700 miliona evra!

U 2014. očekuje se blagi rast stranih direktnih investicija, tako da bi one trebalo da budu na nivou od oko milijardu evra, kažu predstavnici Narodne banke Srbije

  • 1

Priliv stranih direktnih investicija u Srbiju za 11 meseci ove godine iznosio je 630 miliona evra, a očekuje se da će do kraja godine dostići oko 700 miliona.

U 2014. očekuje se blagi rast stranih direktnih investicija, tako da bi one trebalo da budu na nivou od oko milijardu evra, izjavili su danas predstavnici Narodne banke Srbije.

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković rekla je na konferenciji za novinare da je centralna banka i u 2013. očekivale investicije od milijardu evra, jer je jedna banka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata trebalo da počne da radi u Srbiji od avgusta.

Ona je navela da se to još nije desilo, jer se radi o ozbiljnom investitoru koji priprema dokumentaciju i želi da predupredi sve probleme, ali da će taj postupak biti uspešno okončan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poaro

    20. decembar 2013 | 17:45

    Slabo na finansijskom polju ova vlada! Dobra je borba sa korupcijom ali mora nesto i da se jede i vozi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA