Slepoj i nepokretnoj Užičanki seku struju!

- Da bih ja još malo poživela, moja majka je morala da postane kriminalac. Ako neko zna šta smo drugo i bolje mogle učiniti da se spasemo, preklinjem neka nam kaže - kaže Doris Bošnjaković (22)

  • 12

Užičanki Doris Bošnjaković (22), koja je od rođenja slepa, potpuno nepokretna i usled cerebralne paralize boluje od teškog oblika epilepsije, radnici EPS-a dolazili su da seku struju zbog duga koji iznosi više od pola miliona dinara.

 

Kako prenose "Večernje novosti", u tom trenutku Doris, koja mesečno ne troši više od 4.000 dinara, ali su se kamate nagomilale, počela je da gubi svest.

 

Prema navodima komšija, Doris je imala nedavno dve teške operacije, a očekuju je još dve narednih dana. Takođe, zbog bolesti u njenoj sobi temperatura mora uvek da bude na 30. podeoku, a samohrana majka je uz svoje dete 24 časa i nema mogućnost da napušta stan, a kamoli da se zaposli.

 

List prenosi i da porodica obroke uzima iz narodne kuhinje, te da žive od 40.000 dinara mesečno, od socijalne pomoći i dodatka, a samo lekovi i pelene više koštaju.

 

Kako pišu "Novosti", radnici EPS-a, koji nisu ovog puta "isekli" struju, otišli su psujući naglas šefove koji su ih poslali.

 

 

- Čudno je to. Da bih ja još malo poživela, moja majka je morala da postane kriminalac. Ako neko zna šta smo drugo i bolje mogle učiniti da se spasemo, preklinjem neka nam kaže - govori Doris.

 

Pre četiri meseca, "Novosti" su zajedno sa užičkim udruženjima osoba sa invaliditetom pokrenule inicijativu da se Doris obezbedi dostojanstven život.

 

Lokalna vlast već je preuzela na sebe obavezu da devojci i njenoj majci plaća sve "gradske" komunalije. Po njihovom zahtevu, Direkcija za izgradnju uradila je projekat izgradnje lifta u njenoj zgradi, jer Doris živi na četvrtom spratu.

 

Kako piše list, član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Branko Gavrilović obećao je da će, ako se reši pitanje starih dugova za struju, pokrenuti postupak da se i ova stavka, a reč je o nevelikom iznosu, ubuduće plaća iz gradske kase.

 

Kompletan tekst možete pročitati na sajtu Večernjih novosti.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti – Nikola Janković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    24. decembar 2013 | 08:04

    Sve je to strasno, ali niko nece da radi za dzabe...ne znam da li vi znate nekoga ko bi radio a da ne zaradi nista i nema za sebe i svoju porodicu. Struja je roba koja se kupuje, novac koji se pozajmi iz banke je isto roba, hrana, automobili...sve to sto je u Srbistansko-komunistickom mentalitetu smatrano necim sto nam pripada po automatizmu je roba koju neko pravi i ulaze svoje vreme, rad, sirovine, i naravno nije deda mraz da poklanja sve to. Potpuno na stranu da tu drzava mora da ima svoje institucije (koje nema) kako bi se ovakvi slucajevi humano tretirali, pa bi drzava morala da obezbedi sredstva kako bi ljudi koji iz bilo kog razloga nemaju mogucnost da normalno rade plati umesto njih sve neophodno, a ne kao sto ova jadna devojka rece moras da postanes kriminalac kako bi poziveo koji dan duze.

  • Srdjan

    24. decembar 2013 | 08:39

    Neka odu u albanska sela na jugu Srbije pa nek iskljuce struju onima koji po automatizmu nikada nisu hteli da plate struju!Tamo radnike elektrodistribucije uzimaju kao taoce!!Srbine BRUKO!!!!!

  • Fizioterapeut

    24. decembar 2013 | 07:30

    Zao mi je ... Nemamo sredstva ... Morali smo da pošaljemo Krkobabica u Swiss!!! J.bem ti državu 'vaku!!! :'(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA