BAGDAD: Automobil-bomba ubio 20 vernika posle božićne mise

Automobil je eksplodirao blizu crkve u glavnom gradu Iraka, kada su hrišćani napuštali crkvu posle služenja božićne mise

  • 3

Najmanje 20 osoba, većinom hrišćana, poginulo je a najmanje 28 je ranjeno u današnjoj eksploziji automobila-bombe u oblasti Dura u južnom Bagdadu, javile su agencije, pozivajući se na policijske i bolničke izvore.

Automobil je eksplodirao blizu crkve u glavnom gradu Iraka, kada su hrišćani napuštali crkvu posle služenja božićne mise, navodi Rojters.

Policija je saopštila da je većina žrtava hrišćanske veroispovesti.

AFP navodi da je, prema procenama, u Iraku pre američke invazije 2003. godine u toj zemlji živelo između milion i milion i po hrišćana, a da se njihov broj sada procenjuje na manje od 500.000.

Broj vernika koji ispovedaju hrišćanstvo veoma je opao u godinama koje su usledile zbog krvavih sukoba između pripadnika različitih islamskih sekti i drugog nasilja, navodi francuska agencija.

AFP ističe, pozivajući se na podatke od bezbednosnih i lekarskih izvora, da je od početka godine poginulo više od 6.650 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrach

    25. decembar 2013 | 12:27

    Cist primer da je za vreme Sadama Huseina bilo vise tolerancije nego otkako su Ameri uspostavili svoj demokratski haos..

  • tamo neki

    25. decembar 2013 | 12:50

    Bravo za amer demok.

  • Bari

    25. decembar 2013 | 13:31

    Svi ce oni praviti Sadama od blata.... Vec se deblo kaju sto su ga ubili .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA