Otvoren Tviter nalog "Gotovinu za predsednika"!

Napravljen je po uzoru na profil Baraka Obame i sugeriše da Gotovina treba da postane naredni predsednik Hrvatske. Između ostalog, objavljene su i fotografije predsedničke zastave, Gotovine u civilnom odelu i jedna iz vremena rata

  • 20

Poklonici lika i dela hrvatskog generala Ante Gotovine otvorili su danas nalog na društvenoj mreži Tviter kojim ga predlažu za predsednika na izborima 2015. godine, ali on zasada nije privukao mnogo sledbenika.

Profil @gotovina_izbori do poslepodne je sakupio svega pedesetak sledbenika, piše zagrebački "Jutarnji list".

Premda je, kako navodi ovaj hrvatski dnevnik, očito da reč o nečijoj želji, šali ili provokaciji, jer nema nikakvog traga ili dokaza o autentičnosti, vest o novootvorenom profilu penzionisanog generala Gotovine brzo se proširila po društveim mrežama.

Napravljen je po uzoru na profil Baracka Obame i sugeriše da Gotovoina treba da postane naredni predsednik Hrvatske. Između ostalog, objavljene su i fotografije predsedničke zastave, Gotovine u civilnom odelu i jedna iz vremena rata.

List međutim, konstatuje da je uprkos Tviteru i nesumnjivoj podršci koju general ima u Hrvatskoj, prilično sigurno da Gotovina neće biti kandidat na narednim predsedničkim izborima.

On je javno odbio politički angažman time što je postao vlasnik firme za uzgajanje tuna, podseća list.

Inače, Gotovinu je Haški tribunal, u proleće 2011. godine prvostepenom presudom osudio na 24 godine zatvora zbog zločina u vojno-policijskoj akciji "Oluja", ali je u drugom stepenu ta presuda poništena i on je oslobođenih svih optužbi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA