Radošu Bajiću povelja Udruženja dramskih pisaca

Bajić je priznanje dobio kao autor igrane serije "Ravna gora", kojom se, kako se ističe, prvi put, iz istorijski tačnog i objektivnog ugla, govori o tragici srpskog naroda 1941. godine i o autentičnim protagonistima te velike tragedije

  • 12

Predsedništvo Udruženja dramskih pisaca Srbije donelo je jednoglasnu odluku da dramskom piscu i reditelju, Radošu Bajiću, dodeli specijalnu Povelju za doprinos slobodi stvaralaštva u tumačenju novije srpske istorije.

Bajić je priznanje dobio kao autor igrane serije "Ravna gora", realizovane u koprodukciji Radio-televizije Srbije i producentske kuće "Kontrast Studios", saopštila je danas ta kompanija.

Stvarajući scenario za TV seriju "Ravna gora", koji je plod višegodišnjeg rada i temeljnog istraživanja, Bajić je otvorio pitanja o najosetljivijem periodu srpske istorije i međusrpskog rata od 1941. do 1945. godine.

U saopštenju se ističe da se "ovom pričom prvi put, iz istorijski tačnog i objektivnog ugla, govori o tragici srpskog naroda 1941. godine i o autentičnim protagonistima te velike tragedije. O svemu se govori bez ideoloških predrasuda, bez ambicije i namere da se stvore nove podele, da se ravnogorci pretvore u anđele, a da partizani budu demonizovani i kaljani; istinito se prikazuju bespuća i nacionalni sunovrat srpskog naroda u vreme Drugog svetskog rata".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    5. januar 2014 | 15:10

    Bajić je novi Šotra. Eksploatiši ga dok nas sve ne zatupi kao i pomenuti!

  • D.M

    5. januar 2014 | 15:36

    Kao što sam već ranije rekao za dotičnog DEMOKRATSKO-NAPREDNJAČKA KOMUNJARA...Prvo na mitinge podrške Tadića,sada kod Nikolića,a u stvari je....ma prevrtljivko,moderni "Srbin"

  • Dejan

    5. januar 2014 | 18:54

    Ha, ha, koja smo mi drzava ! Poslacu svoj video na konkurs, mozda mi daju nesto. Onu seriju (dosadniju nisam gledao) moze da napravi skolarac prve godine na FDU, a da bude bolja, brza i ozbiljnija. Nek gleda otpisane, to je za njega kalup. A ne ovi se gledaju, pa gledaju, pa predeli, pa ptice, pa muzika... jaaaoo sto smara. Jos samo da draza nosi svetlosni mac i prava SF.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA