Princeza na sudu zbog pranja novca!

Najmlađa ćerka španskog kralja, princeza Kristina (48) biće prva osoba iz ove kraljevske porodice koja će se pred sudom pojaviti zbog utaje poreza i pranja novca

  • 5

Princeza Kristina (48), najmlađa ćerka španskog kralja Huana Karlosa, pozvana je danas u sud u Majorki gde će biti suočena sa optužbama za utaju poreza i pranje novca.

Princeza Kristina, kojoj puno ime glasi Kristina Federika Viktorija Antonija de la Santisima Trinidad de Borbon i de Grecija, vojvodkinja od Palma de Majorke, biće prvi srodnik kralja Španije koji se ikada pod optužbom pojavio pred sudom.

Pozivanje princeze u sud povezano je sa poslovnim aferama njenog supruga Injakija Urdangarina koji je pod istragom za proneveru novca iz javnih fondova.

Urdangarin, bivši profesionalni rukometaš i reprezentativac Španije, osumnjičen je da je zajedno sa poslovnim saradnicima utajio više od šest miliona evra, koje je sa računa fondacija prebacio na račune privatnih kompanija.

Sumnja se da je u aferi koja je snažno potresla imidž kraljevske porodice, Urdangarin iz fondova naplaćivao nepostojeće usluge i tako punio privatne račune, ali je on demantovao takve optužbe.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    7. januar 2014 | 17:14

    Hocemo kad se opismenimo..

  • i vreme je bilo

    7. januar 2014 | 16:43

    Spanci konacno pocinju da misle glavom! Valjda ce mo i mi uskoro!

  • TRJOVAN

    7. januar 2014 | 20:18

    Eh da su kod nas krali po 6 miliona, mi bi smo bili bagatiji od francuza*.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA