Smrtna kazna zbog proizvodnje otrovnog ulja!

Jedan muškarac je osuđen na smrt, a još dvojica na doživotnu robiju u gradu Džinanu u istočnoj provinciji Šandong zbog prodaje recikliranog jestivog ulja poznatog pod nazivom "ulje od otpada", koje može da sadrži kancerogene materije

  • 6

Sud u Kini osudio je danas jednog muškarca na smrt, a još dvojicu na doživotnu robiju zbog proizvodnje i prodaje otrovnog jestivog ulja, javili su državni mediji u Pekingu.

Ilegalna trgovina recikliranog jestivog ulja poznatog pod nazivom "ulje od otpada", koje može da sadrži kancerogene materije, predstavlja veliki problem u Kini.

Agencija Sinhua javila je da je sud u gradu Džinanu u istočnoj provinciji Šandong, takođe osudio još sedam lica u ovom slučaju na zatvorske kazne od pet do 15 godina.

Agencija navodi da su tri brata počela sa proizvodnjom ovog otrovnog ulja 2006. godine i da su uspeli da zarade oko 8,6 miliona dolara. Jedan od braće Žu Čuanfeng osuđen je na smrt zbog prodaje i proizvodnje otrovne hrane.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dadajasam

    7. januar 2014 | 17:40

    @Jelena: Smrtnu da, dozivotnu ne, treba neko da placa hranu tim osidjenicima, bespotrrban teret drzavi.

  • Jelena

    7. januar 2014 | 17:17

    Kako bih ja vratila ovde smrtnu i dozivotnu...

  • Srb Cop

    7. januar 2014 | 18:58

    Da ovde postoji smrtna kazna i da se postuje zakon Srbija bi imala 2 miliona stanovnika manje. Svi politicari, od prvog do poslednjeg..od lokalnih samouprava do samog predsednika bi trebali da vise...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA