Evo šta sve poskupljuje ove godine u radnjama

Za sada su cene cigareta korigovale samo neke duvanske kompanije, poskupljenjima od 10 do 20 dinara po paklici. Za 12% procenata će biti skuplji i računari

  • 9

Osim poskupljenja zbog promene poreske stope, potrošače su po džepu već udarile i akcize, a iako su prvog januara ukinute carine na sve industrijske i poljoprivredne proizvode, uvoznici ne najavljuju i niže cene istih.

Treba očekivati više cene mleka, jogurta, brašna, šećera, ulja, margarina, pirinča i ribe, odnono svih onih proizvoda kod kojih PDV skače sa 8% na 10 procenata.

Za sada su cene cigareta korigovale samo neke duvanske kompanije, poskupljenjima od 10 do 20 dinara po paklici, dok će ostale to učiniti u narednih nedelju dana.

Za 12% procenata će biti skuplji i računari.

Alkohol još nije promenio cenu, ali se i to očekuje do kraja meseca. Gorivo je na nekim pumpama već poskupelo za najviše četiri dinara po litru.

Mnogi se nadaju da će bar ukidanje carina na sve uvozne poljoprivredne i industrijske proizvode da dovede do snižavanja cena. Ipak, da je to malo verovatno, pokazuje činjenica da je 2013, kad su ukinute carine za kućnu hemiju, upravo ova roba poskupela za oko 20 odsto.

(Telegraf.rs/ Izvor: 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko bitan™

    8. januar 2014 | 10:00

    Kakav divan pocetak Nove gidine... Vidi se napredak nove vlade! Svaka im cast, bas se ljudi trude!

  • dragan Trebinje

    8. januar 2014 | 10:03

    Dajte spisak sta ne poskupljuje,manji je sigurno

  • ДејанНс

    8. januar 2014 | 09:53

    А баш ће код нас нешто да појефтини...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA