Britanci ulažu 450 miliona dolara u Železaru!

U naredna dva meseca investicioni fond "Vestvud" trebalo bi da donese odluku o strateškom partnerstvu ili kupovini 100 odsto kapitala železare "Smederevo"

  • 3

U naredna dva meseca investicioni fond "Vestvud" trebalo bi da donese odluku o strateškom partnerstvu ili kupovini 100 odsto kapitala železare "Smederevo", pišu Novosti.

Predstavnici "Vestvuda" od četvrtka su u Srbiji, a i spremni su da u železaru ulože oko 450 miliona dolara.

Fond "Vestvud" je investiciona grupa sa sedištem u Londonu i Beču. Ona je sredinom decembra sopštila da će u martu konačno odluči hoće li preuzeti čeličanu ili će da ponudi partnerstvo državi.

- "Vestvud", koji, pored ostalog, trguje čelikom širom sveta, ozbiljan je partner koji se obavezao da će u naredna dva meseca, nakon analize stanja u "Železari", imati odgovor o partnerstvu. Kako smo obavešteni, oni žele da ulože u fabriku od 400 do 450 miliona dolara u obrtna sredstva - kaže Saša Čolić, glavni poverenik ASNS u Železari.

Memorandum sa "Vestvudom" potpisan je bez velike buke, a o njemu je javnost obavestio jedan od izvršnih direktora, dok se menadžment nije oglašavao.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA