DO DUBOKO U NOĆ: Radonjić i Romić saslušavani devet sati!

Zora Dobričanin Nikodinović, branilac obojice osumnjičenih za ubistvo Slavka Ćuruvije, je istakla da je saslušanje bilo korektno i da će danas biti doneta odluka o predlogu da im se odredi pritvor do 30 dana

  • 9

Saslušanje Milana Radonjića i Ratka Romića, osumnnjičenih za učešće u ubistvu Slavka Ćuruvije, završeno je noćas dva sata posle ponoći, a danas bi trebalo da bude doneta odluka o predlogu da im se odredi pritvor.

- Saslušanje je trajalo gotovo devet sati i bilo je korektno - izjavila je branilac obojice osumnjičenih Zora Dobričanin Nikodinović.

Tužilaštvo za organizovani kriminal odlučilo je da pokrene istragu i predloži pritvor do 30 dana osumnjičenima za ubistvo Ćuruvije. Odluku o tom predlogu doneće u toku dana sudija za prethodni postupak pošto ih sasluša.

Kako je juče saopštio tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, za ubistvo Ćuruvije 1999. godine osumnjičen je i tadašnji šef DB-a Radomir Marković, koji je u zatvoru u Požarevcu, kao i pripadnik posebne službe obezbeđenja u u DB-u Miroslav Kurak, nedostupan pravosudnim organima i za kojim će biti raspisana međunarodna poternica.

Ključni svedok u ovoj istrazi je nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija koji u požarevačkom zatvoru izdržava kaznu od 40 godina zatvora, kao i još dva lica čiji identitet nije saopšten iz bezbednosnih razloga.

Marković i Radonjić se terete kao nalogodavci, a Romić i Kurak kao izvršioci ubistva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srki

    15. januar 2014 | 11:40

    Dragana lupas gluposti, a ne poznajes coveka.

  • Dragana

    15. januar 2014 | 10:41

    Jao kakva kriminalna faca kod ovog celavog, izgleda kao masovni ubica i sadista! Znam da su predrasude ali izgled ponekad stvarno odaje karakter!

  • Vlada

    15. januar 2014 | 09:59

    A mozda ih legija ne gotivi i namerno je dao ta imena a imaju nesto od pre nerascisceno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA