Jajima na Berluskonijev automobil!

Automobil u kome se nalazio bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni, a koji je išao na sastanak sa liderom levičarske Demokratske partije demonstranti su gađali jajima, a neki su uzvikivali i "Sramota" i "Nema razgovora sa kriminalcima"

  • 0

Demonstranti su danas jajima gađali automobil u kome se nalazio bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni, koji je išao na sastanak sa liderom levičarske Demokratske partije Mateom Rencijem.

Nekoliko desetina demonstranata uzvikivalo je "Sramota" i "Nema razgovora sa kriminalcima" dok je uz veliko obezbeđenje Berluskoni stizao u sedište Demokratske partije, prenela je agencija AFP. Neki demonstranti nosili su parole sa slikom Belruskonija iza rešetaka i sa natpisom: "Mi ga želimo ovako".

Demonstranti nisu mogli da priđu blizu ulaza u Demokratsku partiju zbog jakog policijskog obezbeđenja. Renci je izjavio da želi da sa Berluskonijem razgovora o reformi italijanskog izbornog sistema. Posle susreta, rekao je da je sa Berluskonijem došao do "duboke harmonije" u vezi sa političkim reformama koje treba preduzeti.

Berluskoni je izbačen iz italijanskog parlamenta prošle godine zbog optužbi za utaju poreza, zbog čega je osuđen na godinu dana kućnog pritvora ili na društveno-koristan rad. On je proglasen krivim i zbog seksualnih odnosa sa maloletnom prostitutkom, dok je bio na mestu premijera kao i zbog zloupotrebe službenog položaja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA