Kijev ponovo u plamenu!

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič obećao je tokom dana da će rekonstruisati vladu, osloboditi desetine demonstranta iz zatvora i učiniti još ustupaka opoziciji koja je proširila proteste iz Kijeva na skoro polovinu zemlje

  • 9

Nastavljaju se sukobi u centru Kijeva, demonstranti bacaju molotovljeve koktele na policiju, koja ne reaguje, a ima povređenih. U šest regiona zapadne Ukrajine demonstranti okupirali zgrade lokalnih vlasti.

Gori najmanje deset požara u Ulici Gruševskog, a demonstranti dodaju automobilske gume kako bi dodatno razbuktali plamen, prenosi Raša tudej. Očekuje se da će temperatura tokom noći pasti i do 30 stepeni ispod nule.

Predsednik Ukrajine Viktor Janukovič obećao je tokom dana da će rekonstruisati vladu, osloboditi desetine demonstranta iz zatvora i učiniti još ustupaka opoziciji koja je proširila proteste iz Kijeva na skoro polovinu zemlje.

Demonstracije su intenzivirane kada je prošle nedelje usvojeni zakon o protestima. Protesti su do tada uglavnom bili mirni, ali je od donošenja tog zakona, prema tvrdnjama opozicije, poginulo pet ljudi, prenosi RTS.

Demonstranti su okupirali zgrade lokalnih vlasti u šest regiona zapadne Ukrajine čime se otvara mogućnost da predsednik Viktor Janukovič izgubi kontrolu nad znatnim delom zemlje.

U zapadnoj Ukrajini stanovništvo većinom podržava integraciju sa EU i čini gro demonstranata koji u Kijevu protestuju protiv Janukovičeve vlade pa on tamo nikad nije bio previše popularan. Istok zemlje, sa kojeg potiče i sam Janukovič, više rusofilski nastrojen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    25. januar 2014 | 07:02

    Americki placenici se nece smiriti. Posle ce kukati kao i mi.

  • Feki

    25. januar 2014 | 09:58

    Jesu culi ovi za referendum ?

  • koloven

    25. januar 2014 | 00:10

    Najbolje rešenje je prikazao JOSIP BROZ GÖRRING 1968. Može ,svi uslovi prihvaćeni i posle SATRO sve,pa ostaše podobni i njihova deca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA