JUG SRBIJE: Norvežanin vehabija ubijen u oružanom napadu na Žandarmeriju!

Pripadnici Žandarmerije su državljanina Norveške, Tesnesa Knuta Stanojevskog, doterali do kuće u kojoj je živeo, i tu ubili u obostranoj razmeni vatre. Norvežanin bio oženjen Makedonkom, s kojom je živeo u naselju Železnička stanica u Preševu

  • 64

Tesnes Knut Stanojevski (39), državljanin Norveške makedonskog porekla, a za koga se sumnja da je pripadnik pokreta vehabija, likvidiran je jutros nešto pre 8 časova u Preševu, nedaleko od železničke stanice.

Stanojevski je prethodno napao pripadnika Žandarmerije i naneo mu teške telesne povrede. Napadač, po izgledu vehabija, sa bradom na licu i kratkim pantalonama, koji od novembra prošle godine ima prijavljen boravak u Preševu, ciglom je udario i onesvestio žandarma na straži.

Zatim je onesvešćenom pripadniku MUP-a oteo pušku i ispalio nekoliko nekontrolisanih rafala. Napadač je pobegao ka kući u kojoj živi njegova žena. U trenutku kada su pripadnici Žandarmerije i Granične policije prišli kući, Stanojevski je ispalio nekoliko rafala na njih. Policija je odgovorila na vatru i ranila napadača. Regovala je Hitna pomoć, ali napadaču nije bilo spasa. Istragom je utvrđeno da su pripadnici MUP-a ispoštovali sve zakonske procedure.

Prema nezvaničnim saznanjima, pripadnik Žandarmerije je teže povređen u predelu glave, a motiv napada nije poznat. Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković kazao je da će se policija o tom slučaju oglasiti pošto bude završen uviđaj. Napad na žandarma se desio oko 8 sati ispred Doma mladih gde je smeštena kuhinja koju koristi Žandarmerija.

U preševskom naselju Železnička stanica jutros je napadnut i povređen pripadnik Žandarmerije, koji se u tom trenutku nalazio na stražarskom mestu.

Kako se saznaje iz nezvaničnih izvora u Preševu, žandarma je tupim predmetom napao državljanin neke od severnoervropskih zemalja, koji je uredno prijavio boravak u Preševu.

Pripadnik Žandarmerije je teže povređen u predelu glave, a motiv napada nije poznat.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • yyyyyy

    25. januar 2014 | 14:40

    Napao ga je siptar pišite rako, sa pasosem svedske, okoreli član ovk

  • SRBA

    25. januar 2014 | 15:46

    E za ovako nesto u Americi ili Kanadi... Nestao bi ceo grad za 24 sata... Evo vam i scenario kako se to radi: 1.UDARNA VEST NA SVIM MEDIJIMA NAPADNUTO SLUZBENO LICE. 2.EKSPLICITNA I MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE I VOJSKE. 3.OKUPIRA SE CEO GRAD POHAPSE SE SVI MOGUCI I ONDA OPET MARKETING KOJE SVE UHAPSEN I KAKO JE USPESNO IZVEDENA MUNJEVITA AKCIJA NA SVIM SVETSKIM TV KANALIMA. 4. U ISTOJ TOJ AKCIJU ODMAH SE PRECESLJAJU SVE KUCE I LOKALI STO JE ODLICAN POVOD DA SE ODMAH STAVE NA LISTU SVI SUMNJIVI I DA SE ZAPLENU K ZNA KOLIKO DROGE I ORUZIJA. Ali to se tako radi u svetu a ovo je ipak samo Srbija... Upozorice ih i "najostrije osuditi" Vucic ili Dacic...

  • Bg

    25. januar 2014 | 14:32

    Verovatno je opet kriva zandarmerija!sam je sebe udario u glavu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA