Ukrajinski premijer podneo ostavku

- Kako bi se stvorile dodatne mogućnosti za politički kompromis, doneo sam odluku da zamolim predsednika Ukrajine da prihvati moju ostavku - rekao je Mikola Azarov

  • 0

Premijer Ukrajine Mikola Azarov podneo je danas ostavku u cilju lakšeg razrešenja rešavanja političke krize u zemlji koja traje već dva meseca.

- Kako bi se stvorile dodatne mogućnosti za politički kompromis, radi mirnog rešavanja sukoba, doneo sam odluku da zamolim predsednika Ukrajine da prihvati moju ostavku - navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kabineta premijera, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

U međuvremenu je počelo i vanredno zasedanje parlamenta na kome će se diskutovati o načinima okončanja dvomesečne krize u zemlji nakon što je predsedik Viktor Janukovič popustio pred ključnim zahtevom opozicije da se ukinu drakonski antiprotestni zakoni.

Vanredna sednica se doživljava kao prekretnica u trenutku kada ima izveštaja da vlada razmišlja o uvođenju nekih oštrijih mera, pa čak i vanrednog stanja ako pregovori sa opozicijom propadnu, navela je agencija AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA