HEROJ DANA: Vojnik spasava dete iz smeta! (FOTO)

Vojska Srbije učestvovala je u deblokadi putnih pravaca, a transportni helikopter 204. vazduhoplovne brigade Mi-17 (HT-48) prevezao je zarobljene ljude do bolnice u Zrenjaninu

  • 60

Vojska Srbije uključila se u akciju deblokade putnih pravaca, nakon što su snežni nanosi i jaki udari vetra zavejali ljude i vozila na više lokacija. Među zavejanima, bilo je puno dece, a spasena je i jednogodišnja beba. Među 84 osobe koje su prevezene do bolnice, bilo onih i sa provredama i ozbiljnim promrzilinama.

Pilot, general Predrag Bandić, samo je jedan od pripadnika vojske koji su danas na putuu ka Zrenjaninu spasavali zavejane. Ipak, fotografija njega kako spasava malo dete raznežila je celu Srbiju.

Transportni helikopter 204. vazduhoplovne brigade Mi-17 (HT-48) prevezao je zarobljene ljude do bolnice u Zrenjaninu.

 

Na licu mesta bili su ministar odbrane Nebojša Rodić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije, Predrag Marić.

Na raščišćavanju smetova učestovalo i pet vozila i da je vojska pomagala i na drugim lokacima, a vojni helikopter “gazela” je korišćen za izviđanje. Takođe je zavejanim ljudima vojska dostavljala čaj i ćebad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA