OVUDA NIKAKO: Evo na kojim putevima je zabranjen saobraćaj

Zabrana saobraćaja biće na snazi najkasnije do ponedeljka 3. februara, kada će se izvršiti nova analiza njegovog bezbednog odvijanja

  • 4

Ministarstvo saobraćaja donelo je odluku da se zbog vremenskih uslova na teritoriji Srbije zabranjuje saobraćaj svih vozila na deonici auto-puta E-75 u oba smera, od saobraćajne petlje "Subotica sever" do saobraćajne petlje "Temerin", piše u današnjem saopštenju Javnog preduzeča "Putevi Srbije".

Zabranjen je saobraćaj i na deonicama Pančevo–Banatski Karlovac, Stajićevo–Čenta, Srbobran–Sirig, Bačka Topola–Feketić, Bački Jarak–Novi Sad, granični prelaz Bačalmaš–Bajmok, Bačka Topola–Tornjoš, Savino Selo–Kula, Bačka Topla–Lipar, Kljajićevo–Gornja Rogatica–Bački Sokolac, Vrbas–Feketić, Novi Bečej-Bašaid, Kovačica–Padina–Samoš, Kovačica–Uzdin, Baranda–Opovo, Zimonjić–Velebit, Čantavir–Tornjoš i Samoš-Dobrica.

Takođe, večeras je zatvoren i put Pančevo - Vršac i ovaj put neće biti otvoren za saobraćaj do ponedeljka 3. februara.

Navedeni režim saobraćaja biće na snazi u zavisnosti od vremenskih uslova i procene bezbednog odvijanja saobraćaja, a najkasnije do ponedeljka 3. februara kada će se izvršiti nova analiza bezbednog odvijanja saobraćaja. Izuzetno, ova zabrana se ne odnosi na vozila po proceni prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Za vreme navedenog režima saobraćaja upravljač puta, u skladu sa zakonom, proceniće bezbednost odvijanja saobraćaja, i može, u saradnji sa saobraćajnom policijom, kada se za to steknu bezbedni uslovi da dozvoli puštanje vozila koja ne prelaze 3,5 tone najveće dozvoljene mase.

O utvrđenom režimu saobraćaja obavešteni su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo spoljnih poslova da bi se obavestile nadležne institucije u Mađarskoj i da bi se smanjilo nagomilavanje vozila na graničnim prelazima, odnosno da se vozila pravovremeno sa mađarske strane upućuju prema Hrvatskoj. Utvrđeni pravac za tranzit, odnosno ulaz/izlaz kroz Srbiju je iz smera Hrvatske na auto-putu E-75, prelaz Batrovci.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    1. februar 2014 | 19:27

    A Idvor-Sakule? Sakule-Baranda? Smetovi kao bandere za struju!

  • Mladen

    1. februar 2014 | 19:59

    zar ovp nije moglo ranije? imal smo najavu orkanskog vetra a visina sneznig pokrivaca 30 cm dovoljan znak da pod takvim naletima vetra u ravnicamo kao sto je Vojvodina mize doci do snezenih nameta!

  • Reprezentativac

    1. februar 2014 | 21:51

    Put Opovo-Baranda nije zavejan. Zavejan je put Sakule-BAranda. I nije tacno da u Sakulama nema struje i vode kako RTS prenosi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA