PROGNOZA BRINE: Počinje i ledena kiša, košava do srede!

U Bačkoj, Banatu i na planinama duvaće jak jugoistočni, a u južnom Banatu i orkanski vetar sa udarima oko 35 metara sekundi

  • 4

Stvaranje snežnih nanosa očekuje se i danas zbog jakog vetra, a u Vojvodini, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i na širem području Beograda ponegde kiša koja će se lediti pri tlu, prognozira Republički hidrometeorološki zavod.

U narednih pet dana prevladavaće delimično oblačno, a definitivno slabljenje košave očekuje se do srede. Već od ponedeljka popodne može se očekivati postepeno slabljenje jačine vetra, rekao je Dragan Đurić iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

- Sutra od sredine dana postepeno bi počeo da slabi intezitet vetra, a to bi bilo osetnije u toku noći ponedeljak na utorak. U utorak bi već te vrednosti bile značajno ispod ovih koje upozoravaju na štete i opasnosti - kaže Đurić koji ističe da intezitet vetra koji je duvao juče spada među nekoliko najjačih u protekle tri-četiri decenije.

U Timočkoj i Negotinskoj Krajini je veoma hladno sa snegom, dok će će u Bačkoj, Banatu i na planinama duvati jak jugoistočni, a u južnom Banatu i orkanski vetar sa udarima oko 35 metara sekundi, odnosno 126 kilometara na sat. U Beogradu će brzina vetra iznositi oko 20 minuta u sekundi, ili oko 72 kilometara na sat.

Košava je prethodnih dana napravila velike probleme na putevima u Vojvodini. Mnogi su sate proveli blokirani u kolonama. Ovde možete pogledati kako teče njihovo spasavanje.

RHMZ navodi da će u narednih pet dana temperatura vode na rekama u Srbiji imati tendenciju postepenog hlađenja. Na Dunavu, Savi, Tisi i na Velikoj Moravi ne očekuju se pojava leda, dok se na manjim vodotocima prognozira kratkotrajna pojava probalnog leda, retkog ledohoda i ledostaja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA