TREĆI PUT ZAJEDNO: Potpisan koalicioni sporazum SPS-PUPS-JS! (FOTO)

Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvena Srbije potpisali koalicioni sporazum i tako najavili zajednički nastup na izborima

  • 4

Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvena Srbije potpisali su koalicioni sporazum, čime je i zvanično potvrđeno pisanje medija da će se ova koalicija naći po treći put na glasačkim listićima za parlamentarne izbore.

Novinarima se, nakon potpisivanja koalicionog sporazuma obratio predsednik SPS-a Ivica Dačić, zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić i predsednik JS Dragan Marković Palma.

Ova koalicija nastupala je i na parlamentarnim izborima 2012. i 2008. godine.

"Upravo potpisano i nastavljeno uspešno koaliciono partnerstvo. Idemo dalje u nove pobede!", napisala je potpredsednica SPS-a Dijana Vukomanović na svom Tviter profilu.

- Reforme ne znače smanjenje prava nego uvođenje pravila - rekao je posle potpisivanja sporazuma Ivica Dačić.

- Da nije bilo zakonskih obaveza mi ne bismo ponovo potpisivali ovaj koalicioni sporazum, jer smo naš sporazum potpisali pre šest godina. Kao koalicija bili smo sastavni deo Vlade Srbije, koja je postigla značajne rezultate za Republiku Srbiju. Na ove izbore ne izlazimo da bismo tražili podršku da ostanemo na vlasti, već da nastavimo sa onim što smo započeli. Želimo priliku da pokažemo da možemo još više da uradimo za Srbiju. Spremni smo da nastavimo utakmicu, da odlučno menjamo Srbiju, da zapošljavamo, otvaramo ta evropska vrata, da gradimo drugu, evropsku Srbiju, vodeći računa o postavci sistema pravde za sve, a to je posebno uspostavljanje pravne države i jednakosti svih pred zakonom, kao i bespoštedna borba protiv korupcije i kriminala i odbrana temeljnih vrednosti socijalne pravde - izložio je koalicione ciljeve predsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu, Ivica Dačić, podsećajući na uspeh svog koalicionog partnera, Milana Krkobabića, u vođenju javnog preduzeća i povećanja prihoda PTT-a, kao i na uspeh Dragana Markovića Palme u vođenju lokalne samouprave.

Dačić je izjavio i da je njihova žalja da se izbori održe i na Kosovu, kao i da se nada da će se to pitanje glasanja rešiti na sednici Saveta bezbednosti UN, čija će tema biti Kosovo i Metohija. Sednica će se održati 10. februara i na njoj će prisustvovati i predsednik Vlade Ivica Dačić.

Koalicija SPS - PUPS - JS počinje sutra kampanju za vanredne parlamentarne izbore koji će se održati 16. marta, po seskim Mesnim zajednicama Jagodine.

Kampanja će početi od sela Rajkinac, Duboka, Mali Popović i Glogovac, a zavrsiće 11. februara mitingom i Ribari i Rakitovu, saopšteno je danas iz Izbornog štaba ove koalicije u Jagodini.

Mitinzi, koji će trajati od pola sata do jedan sat, biće održani u 34 seoske Mesne zajednice.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA