BEZ HRANE I VODE: Ribar preživeo 14 meseci nasred Pacifika (VIDEO)

Telo Hosea Salvadora Alvarenge (37) posle više od godinu dana isplivalo je u južnom delu Maršalskih ostrva. Ribar je bio je obučen u par pocepanih gaća, a pronašli su ga domoroci. Zbog iscrpljenosti zaboravio je čak i koliko ima godina

  • 8

Kao na filmu! Hose Salvador Alvarenga (37) je salvadorski ribar čiji se brod prevrnuo pre 14 meseci, a on tvrdi da je za to vreme plutao po Tihom okeanu hraneći se kornjačinom krvi, sirovom ribom i galebovim mesom.

Alvarenga je izjavio da je isplovio iz Meksika u decembru 2012. godine u pravcu Salvadora i od tada mu se gubi svaki trag na otvorenom moru. Na put je krenuo sa prijateljem koji je preminuo na moru pre nekoliko meseci. Njegovo telo isplavilo je na koralni greben u Pacifiku, u najjužnijem delu Maršalskih ostrva, kada ga je u četvrtak video domorodac. On je isplivao potpuno zarasle brade, obučen u par pocepanih gaća.

Preživeo je tako što jeo kornjače, ribe i galebove koje je hvatao rukama. Jedna kornjača je bila na brodu kada je stigao u Ebon na Maršalskim ostrvima. Nakon što su ga doktori pregledali, jedino je primećeno da mu je nizak krvni pritisak.

- Živ sam, živ sam i ne mogu da verujem - izjavio je Alvarenga sa blagim osmehom britanskom "Dejli mejlu".

Rekao je da se ne seća puno sa svog "putovanja" i da je mu jedino pada na pamet more na kom je plutao preko godinu dana. Čamac kojem su pošli ostavljen je na milost i nemilost morskoj struji kada se motor pokvario 21. decembra 2012. godine. Uprkos njihovim naporima da privuku pažnju ostalih plovila, nastavili su dalje ka otvorenom moru.

Alvarega je gledao kako njegov saputnik, starosti između 15 i 18 godina, polako umire pod nemilosrdnim Suncem, a nije bio ni u stanju da izdrži sirovu hranu kojom su se hranili. Preživeli ribar je rekao da je njegovo telo gurnuo u more.

Alvarega je nastavio svoju borbu za opstanak iz nedelje u nedelju sa samo malim nožem i pokrivačem koji ga je štitio od Sunca.

- Preživeo sam jer sam se molio Bogu. Sve vreme sam se molio - izjavio je salvadorski mornar.

Rekao je da želi da pozove ženu i ćerku, ali da ne može da se seti broja telefona. Čak je zaboravio i koliko tačno ima godina, veruje da ima između 36 i 38. Alvarenga je radio kao ribolovac ajkula i škampa u Meksiku zadnjih 15 godina.

Očekuje da će tek imati posledice zbog dugog izlaganja Suncu, straha od smrti, gladi i nedostatka tečnosti.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA