VLADIMIR NEUSTRAŠIVI: Putin ušao u kavez sa leopardima i pomazio ih (FOTO)

- Volim životinje, očigledno ih osećam i privlačimo se - rekao je Putin prilikom obilaska Centra za uzgajanje i brigu o persijskim leopardima u Nacionalnom parku Soči

  • 13

Zimske olimpijske igre u Sočiju predstavljaju dobru mogućnost da se ekološka situacija u regionu poboljša, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin, koji je obišao kompleks u Nacionalnom parku Soči.

Prilikom obilaska Centra za uzgajanje i brigu o persijskim leopardima (Panthera pardus ciscaucasica, Panthera pardus saxicolor) koji se smatraju ugroženom vrstom, ruski predsednik je u Nacionalnom parku Soči rekao da je u okviru izgradnje novih puteva povećan protok saobraćaja i likvidirani otpadi.

Šestomesečnog Groma, kako navodi ruska agencija, ruski predsednik uspeo je da pomiluje iako je bio razdražljiv zbog brojnih posetilaca i "škljocanja“ fotoaparata, zbog čega je ogrebao jednog novinara, a drugog ugrizao za koleno.

- Volim životinje, očigledno ih osećam i privlačimo se - rekao je Putin, koji je na pitanje novinara da li bi želeo da nadene imena preostaloj trojici leoparda rekao da je to posao za specijaliste.

Ističući da u svetu nigde ne postoji slično uzgajalište, Putin je rekao da je zbog održavanja Olimpijskih igara dogovoreno da se obnavlja populacija persijskog leoparda, vrste divljih mačaka koje su lovokradice praktično istrebile.

- Postoje pitanja koja se uvek pojavljuju pri gradnji ovakvog kapaciteta, ali u celini, situacija se nije pogoršala, već poboljšala. Smatramo da je sa našom Olimpijadom povezano i obnavljanje dela izgubljene prirode -- rekao je Putin, dodajući da se u toj oblasti Rusije ekološka situacija, prema nekim ocenama, popravila i za četiri puta.

Predsednik Rusije je dodao da su svi, u poslednje vreme izgrađeni putevi i magistrale, "predmet zajedničkog ponosa“, prenela je agencija RIA Novosti.

Putin je Centar posetio zajedno sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta i novinarima, pri čemu su obišli kavez u kom se nalazio jedan od četiri leoparda koji žive u Centru. Funkcionere MOK-a Tomasa Baka i Žan-Kloda Kilija Putin je dovezao terenskim vozilom "Niva".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA