SVEDOK TVRDI: Naser Orić zaklao devetoricu Srba!

- Svedok saradnik je do detalja otkrio saznanja o zločinu u Potočarima, označivši bivšeg komandanta Armije BiH kao naredbodavca i izvršioca klanja devetorice srpskih civila 12. jula 1992. godine - navodi izvor blizak istrazi

  • 13

Bivši komandant Armije BiH Naser Orić lično je zaklao devetoricu Srba u Potočarima 12. jula 1992. godine, izjavio je u Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine njegov blizak saradnik, a sada zaštićeni svedok, piše "Informer".

Prema saznanjima lista, zaštićeni svedok je bio Orićeva desna ruka, a šifrovano ime u ovom postupku mu je "Simbad".

"Informer" piše da je reč o čoveku koji je i sam učestvovao u zločinima nad srpskim stanovništvom, za šta je u BiH dobio vojno odlikovanje "Zlatni ljiljan". Dodaje se da se njegovo ime čuva u strogoj tajnosti zbog opasnosti od Orićeve osvete.

- Svedok saradnik je do detalja otkrio saznanja o zločinu u Potočarima, označivši Orića kao naredbodavca i izvršioca klanja devetorice srpskih civila 12. jula 1992. godine. Svedok uživa punu zaštitu države Srbije i u velikok je strahu da ne prođe kao jedan od potencijalnih svedoka kojem su Orićevi ljudi pucali u glavu – izjavio je za beogradski list izvor blizak istrazi.

Kako se navodi dalje u tekstu, Naser Orić je do 2011. godine vodio poslove u Srbiji, gde je imao ljubavnicu, a da se sprema njegovo hapšenje saznao je od doušnika iz naše zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alen-Sydney

    6. februar 2014 | 10:13

    'Blizak saradnik', 'njegova desna ruka', 'odlikovan zlatnim ljiljanom!!!! Mislim da ce Oricevim ljudima biti 'mnogo tesko' da skontaju koje u pitanju

  • marko

    6. februar 2014 | 10:07

    I treba da nas kolju kad smo idioti, zasto neko nije poslat da zavrsi sta treba kao ranije po evropi sto smo radili...

  • sudija

    6. februar 2014 | 11:05

    Dok Srbiju vode bivse komunjare i nihovi naslednici Srbi preko Drine su drugorazredni narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA