Zašto je zločin nad glumcem Draganom Maksimovićem zataškan?

Okupljeni umetnici oko spomen-ploče velikog glumca koji je pre 13 godina preminuo od posledica batinanja navijača Rada složili su se u oceni da nikome nije stalo da rasvetli svirepo ubistvo njihovog kolege

  • 1

Obeležavajući godišnjicu smrti glumca Dragana Maksimovića, koji je pre 13 godina preminuo od posledica batinanja navijača Rada (koji su mislili da je Rom), glumac Voja Brajović položio je cveće na njegovu spomen-ploču u ime Udruženja dramskih umetnika Srbije.

- Maksimovićeva smrt predstavlja veliku sramotu za ovaj grad i ovo društvo. Živimo i dalje u vremenu bezakonja - kazao je Brajović dodajući da žali sve Maksine rane i sa mnogo ljubavi gleda filmove u kojima je igrao.

Spomen-ploča Maksimoviću postavljena je 18. novembra 2006. na inicijativu reditelja Gorana Markovića, koji je u pismu gradskim vlastima ukazao na to da je zločin nad Maksimovićem zataškan.

Dejan Savić i v.d. upravnika Narodnog pozorišta zahvalio se svima koji su došli da ožive sećanje na velikog umetnika.

- Da je Maksa sad sa nama, on bi proslavio 65. rođendan i ja bih mu potpisao rešenje za penziju. Februar je za Maksimovića bio poseban mesec. U njemu se rodio, debitovao na sceni Narodnog pozorišta u predstavi “Majka Hrabrost” i nažalost, nije preživeo brutalan napad u centru Beograda - kazao je Dejan Savić

Pored spomen-ploče bila je i Maksimovićeva dvadesetogodišnja ćerka Katarina Stradner, koja je u izjavi za "Blic" rekla kako joj nije jasno zašto nikome nije stalo da se rasvetle okolnosti u kojima je stradao njen otac.

Maksimović će ostati upamćen po ulogama u filmovima "Petrijin venac", "Šmeker", "Vreme čuda", "Pad Italije", "Mi nismo anđeli", "Lepa sela lepo gore", "Rane", "Crni bombarder", "Stršljen"... U televizijskim serijama "Otpisani", "Priče iz majstorske radionice", "Otvorena vrata", "Gore-dole", i predstravama "Mandragola", "Ribarske svađe", "Kraj partije".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RzBrzotrz

    22. mart 2014 | 22:51

    Ja sam pre 13 godina, kada se desio ovaj napad, bila u šoku. I danas sam, posle toliko vremena, jer moj mozak ne može da prihvati da neko iz obesti pretuče i ubije čoveka jer je "malo tamniji". Ubijeno je i ono dete, Dušan, kao i veliki glumac Dragan Maksimović, i to sve u kratkom vremenskom razmaku, obojica stradali od sličnih "junaka". Beograde, u šta si se to pretvorio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA