DODIK: Žele da nemire iz FBiH prenesu u Srpsku

Milorad Dodik smatra da poslednja dešavanja u Federaciji BiH potvrđuju da se problemi pokušavaju preneti u Srpsku, ocenjujući da svaka destabilizacija institucija Republike Srpske direktno utiče na destabilizaciju same Republike

  • 57

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da samo ekonomski i socijalni problemi nisu razlog za nemire u više gradova Federacije BiH, već da je reč o "projektu koji bi trebalo da eskalaciju događaja iz FBiH na neki način transferiše prema Republici Srpskoj".

On je rekao da će to biti i jedna od glavnih tema njegovog sutrašnjeg sastanka u Beogradu sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, u kojem će učestvovati i predsednik SDS-a Mladen Bosić. Dodik smatra da poslednja dešavanja u Federaciji BiH potvrđuju da se problemi pokušavaju preneti u Srpsku, ocenjujući da svaka destabilizacija institucija RS direktno utiče na destabilizaciju same Republike.

Dodik je u intervjuu za Srnu, koji prenose banjalučke "Nezavisne novine" na svom sajtu, rekao i da je ponosan na građane RS koji nisu naseli na provokacije i dozvolili da se nemiri iz Federacije BiH prenesu u Srpsku.

Podsetio je da rukovodstva Srpske i Srbije imaju redovnu komunikaciju o svim važnim pitanjima, podsetivši da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, pa je razumljivo da ima interesa i za razvoj situacije u BiH, kao i da u tom kontekstu vidi sutrašnji sastanak.

Napominjući da će se na sastanku sa Vučićem više pričati o situaciji u FBiH nego o RS, Dodik je ocenio da je u Federaciji BiH poslednje četiri godine potpuno izgubljena kontrola vlasti i situacija ni po čemu ne liči na stabilnost koju ima Republika Srpska.

Ocenjujući da bošnjački političari čine sve da se kriza prenese u Republiku Srpsku pa da i tu dođe do masovnih okupljanja i protesta, Dodik je poručio da u Srpskoj svako ima pravo da na demokratski i zakonit način izrazi nezadovoljstvo, ali da se neće tolerisati rušilački pohodi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brcak

    8. februar 2014 | 21:56

    Bolje im je da se maknu od Srpske zemlje!

  • Sasa

    8. februar 2014 | 22:07

    A u RS je kao sve ok.Covek je kreten,nema pojma sta prica,prpa mu za fotelju.

  • bad boy

    8. februar 2014 | 21:49

    Ja sam iz rs pa kako da prenesu kad policija na svakom cosku i vidi se da bi i ubili ako bi bilo sta rekao,ovo je takva diktatura da je strasno kao Causesku pa dokle dokle vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA