VATIKAN POTVRDIO: Stepinac svetac!

Očekuje se da će proglašenje Alojzija Stepinca svetim biti do kraja ove godine. I papa Jovan Pavle II biće proglašem svetim 27. aprila u Rimu, gde se očekuje dolazak nekoliko miliona vernika iz celog sveta

  • 29

Vatikan je zvanično potvrdio da će kardinal Alojzije Stepinac uskoro biti proglašen za sveca. Na misi u rimskoj crkvi svetog Jeronima kardinal Angelo Amato, prefekt Kongregacije za proglašavanje svetih, najavio je da će papa Franjo proglasiti Stepinca svetim, na osnovu nalaze lekarske komisije koja je potvrdila čudesna ozdravljenja od strane Stepinca.

Kardinal Amato održao je misu na godišnjicu smrti Alojzija Stepinca, koji je umro u Krašiću pre 54 godine, pišu "Večernje novosti.

Očekuje se da će sam papa Franjo veoma brzo javno da objavi datum kada će proglasiti Stepinca svetim, ali pre toga i kardinalski zbor treba da se složi sa dokumentacijom koju je prikupila vatikanska Kongregacija.

Očekuje se da će proglašenje Alojzija Stepinca svetim biti do kraja ove godine. I papa Jovan Pavle II biće proglašem svetim 27. aprila u Rimu, gde se očekuje dolazak nekoliko miliona vernika iz celog sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivanjica

    11. februar 2014 | 00:53

    Uvek su fašizam i nacizam imali zaštitu Vatikana. Ovo to i dokazuje!

  • nedo

    11. februar 2014 | 00:27

    Eto braco srbi! Ko pomogne i podrzi unistenje hrvata, trecinu pobije, trecinu pokrsti i trecinu protjera moze racunati da ce postati svetac! Dje ces vise! Konkurs je raspisan!

  • Pedro

    11. februar 2014 | 00:22

    Samo još jedna potvrda zašto katoličku crkvu smatram sramnom i bezkrupuloznom!Jednog Stepinca proglasiti svecem je isto kao kada amebi kažeš da je slon...pa neka,svemu dodje kraj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA