Devojčice (10) šalju u seks kampove da bi izgubile nevinost

Iako zvuči kao logor, reč je o kampu u koji roditelji samoinicijativno šalju svoje ćerke na obuku, gde one najčešće nemaju izbora već dobijaju muškarca koji će obaviti ritual gubljenja nevinosti

  • 10

U afričkoj državi Malavi postoji kamp koji omogućava desetogodišnjim devojčicama da izgube nevinost, uče ih seksualnim trikovima i kako da zadovolje muškarca.

Iako zvuči kao logor, reč je o kampu u koji roditelji samoinicijativno šalju svoje ćerke na obuku, jer je u ovoj zemlji običaj da su devojčice ovih godina već zrele za udaju i majčinstvo.

Odlazeći na nedelju dana u kamp, devojčice misle da će se tamo družiti sa svojim drugaricama, a tek na licu mesta saznaju svrhu svog boravka. Roditelji smatraju da će na ovaj način njihove ćerke biti prihvaćene kao odrasle osobe.

Grejs je jedna od devojčica koja je boravila u kampu i prenela svoja iskustva.

- Predvodnica kampa demonstrirala nam je seksualne poze i ohrabrivala nas da vežbom steknemo iskustva kao pripremu za seks - objasnila je Grejs i dodala da ih nikada nisu učili o rizicima od trudnoće i prenosivih bolesti.

Čak je i upotreba kondoma u kampu bila zabranjena, iako je u ovim afričkim zemljama HIV virus veoma zastupljen.

Devojčice najčešće nemaju izbora, već dobijaju muškarca koji će obaviti ritual gubljenja nevinosti. Oni se nazivaju hijenama, ponekad čak i roditelji unajme hijenu za svoju ćerku.

Hijena se samo pojavi u toku noći u devojčicinoj sobi, a ona nikada ne zna ko je muškarac sa kojim ima seks. Devojčice se na ovaj način pripremaju za majčinstvo i život koji ih čeka.

Ponekad roditelji forsiraju trudnoću kod svojih devojčica, jer je to trenutak kada materijalnu brigo o njoj preuzima kuća njenog supruga, što je veliko olakšanje u tom siromaštvu, pogotovo kada je velika porodica u pitanju.

Prema podacima svetske zdravstvene organizacije, godišnje je 14,2 miliona devojčica do 15 godina primorano na preuranjeno stupanje u bračne veze.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    12. februar 2014 | 04:20

    I umesto da te Svetske organizacije za zastitu prava coveka i dece resavaju ovakve i slicne probleme po celom svetu oni se bave politikom i ratovima.

  • Lg

    12. februar 2014 | 07:49

    Bolesno

  • ЖAН KЛOД

    12. februar 2014 | 01:28

    bolest!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA