ALŽIR: 77 osoba poginulo u avionskoj nesreći, samo jedna preživela!

- U nesreći je poginulo 77 osoba, a jedan preživeli, teško povređen, prebačen je u regionalnu vojnu bolnicu - prenela je agencija APS navode Ministarstva odbrane Alžira

  • 0

U padu vojnog aviona u Alžiru 77 ljudi je poginulo, a jedna osoba je teško povređena, saopštilo je alžirsko Ministarstvo odbrane novi bilans žrtava te nesreće.

- U nesreći je poginulo 77 osoba, a jedan preživeli, teško povređen, prebačen je u regionalnu vojnu bolnicu -  prenela je agencija APS navode ministarstva.

Preživela osoba je zadobila povredu glave, dodaje se u saopštenju.

RIA Novosti navodi da je među poginulima mnogo žena i dece. 

Prema saopštenju, poginulo je svih 74 putnika i četiri člana posade što je, podseća AFP, mnogo manji broj žrtava nego što je prvobitno izveštavano - 102.

Francuska agencija dodaje da za sada nema objašnjenja za toliko veliku razliku u podacima.

Alžirska TV stanica je javila da se nesreća dogodila u planinskoj oblasti na istoku zemlje.

Nečad nije izneo nikakve druge detalje o preživelom, osim da je, kako je preneo AP, prebačen u bolnicu u gradu Konstantinu.

Avion tipa "C-130 Herkules" leteo je iz vojne baze u gradu Tamanraset na jugu zemlje za grad Konstantin, a srušio se tokom loših vremenskih uslova na oko 380 kilometara istočno od Alžira, prestonice istoimene države, javio je alžirski radio.

Nesreća se dogodila u planinskoj oblasti provincije Um El Buagi (Oum El Bouaghi), a uzrok bi, prema prelimiranim podacima, mogli biti loši vremenski uslovi - slaba vidljivost u kombinaciji sa obilnim snežnim padavinama i jakim vetrom koji su zahvatili region poslednjih dana.

Agencija AP prenosi izjave svedoka da je avion jednim delom udario u planinu, a potom se srušio te da se raspao na tri dela.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto - ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA