Blagajnica tužilaštva proneverila tri miliona dinara!

Blagajnica se sumnjiči da je pravila uredne falsifikate sa uvećanim iznosima kojima su plaćane dnevnice zaposlenih koji su bili na putu. Razliku između pravog i lažnog iznosa je prisvajala

  • 4

Blagajnici Višeg javnog tužilaštva Mirjana Maksimović,  po naredbi višeg javnog tužioca, određeno je zadržavanje zbog pronevere tri miliona dinara, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu. Ona se sumnjiči da je novac prisvojila falsifikovanjem dokumenata.

Maksimović je pravila savršeno uredne falsifikate koji su, kako je rečeno, prolazili kontrolu u raznim službama, pa i Trezoru. Od 2003. godine Maksimović radi u Višem javnom tužilaštvu, a pre toga je bila zaposlena u Trezoru. Ona je otkrivena kada je nedavno, republički javni tužilac naložila vanrednu finansijsku kontrolu rada Tužilaštva.

Maksimović je proneverila novac iz budžeta namenjen Tužilaštvu falsifikujući dokumentaciju, ali tako što je pravila duplikate. U Tužilaštvu su ostajali potpuno čisti papiri u koje se nije sumnjalo tokom redovnih kontrola. Falsifikate, na osnovu kojih je uplaćivan novac na njene racune, držala je odvojeno od ostale dokumentacije.

U Tužilaštvu bi ostajali uredni papiri na kojima bi bilo evidentirano koliko dana je pojedini zaposleni bio na putu, kao i koliko je novca uzeo na ime dnevnica. Ona je sve to naplaćivala na osnovu falsifikata na kojima su uvećani troškovi, a razliku između pravog i lažnog iznosa, uplaćivala je na svoje račune.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA