Niko ne zna koliko se službenih vozila koristi

Podaci koji su poznati pokazuju da organi državne bezbednosti imaju oko 20.174 službena vozila, ali i da postoji 6.294 vozila opšte namene

  • 4

Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović izjavio je nijedna institucija u Srbiji ne zna koliki je ukupan broj službenih vozila koja su u upotrebi u  Srbiji, a kako je dodao, početkom aprila biće predstavljen izveštaj o svrsishodnosti njihovog korišćenja.

- Mi ćemo početkom aprila predstaviti koliko ima vozila, kako se ona koriste, da li se koriste efikasno, na efektivan i koristan način - kazao je Sretenović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je rekao da postoji oko 20.174 vozila za posebne namene koje koriste organi državne bezbednosti (Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane i Bezbednosno-informativna agencija), 6.294 vozila opšte namene, i to su ona koja su bila predmet analize izveštaja.

Kako je naveo, nijedna institucija u Srbiji ne zna koliko je službenih vozila u upotrebi, ne samo kod direktnih nego i kod indirektnih korisnika, jedinica lokalnih samouprava, javnih preduzeća...

Sretenović je podsetio da su svi funkcioneri dužni da prijave svoju imovinu i dodao je da je počela revizija tri gradske opštine Beograda, Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, Tehničkog fakulteta u Novom Sadu i Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Kako je objasnio, sada ima 574 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, 92 pravosnažne presude i dve oslobađajuće presude na koje su uložene žalbe.

(Tekegraf.rs / Tanjug / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dera

    14. februar 2014 | 17:12

    Ko nece da zna taj i ne zna !!! Uzmite podatke od MUPa gde su sva vozila u srbiji registrovana, i gde su dobili saobracajne dozvole, tablice i nalepnice !!! Sta vam nije jasno, ili vam se nece da vam bude jasno !!!

  • Bond

    14. februar 2014 | 15:12

    Zaustavite sva sluzbena vozila na samo jedan dan i napunicete budzet. Ukinite sva sluzbena vozila da nam malo svane

  • Sashakv

    14. februar 2014 | 17:57

    Ukinite sva službena vozila i eto para za lečenje dece u inostranstvu! Kada je pokojni patrijarh Pavle mogao da se vozi u javnom prevozu mogu i "gospoda" javni službenici!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA