Bivši šef kabineta MUP-a odavao tajne Darku Šariću?

Branko Lazarević je bio visoki funkcioner MUP Srbije od jula 2008, pa sve do novembra 2010. godine, kada je smenjen upravo zbog sumnji da je tesno povezan sa narko-mafijom

  • 12

Branko Lazarević otpravnik poslova naše ambasade u Atini biće saslušan 19. februara u policiji zbog sumnje da je kao nekadašnji šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije odavao informacije iz istrage narko-bosu Darku Šariću i članovima njegovog klana, pišu "Večernje novosti".

Poziv je upućen i advokatu Radovanu Štrpcu, koji je, kako se sumnja, bio jedna od spona između Lazarevića i Šarića.

Lazarević je bio visoki funkcioner MUP Srbije od jula 2008, pa sve do novembra 2010. godine, kada je smenjen upravo zbog sumnji da je tesno povezan sa narko-mafijom.

- On je pozvan u svojstvu osumnjičenog i prema onome što je poručio, nema problem da ispriča sve što zna - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. - A, zna mnogo. Ne samo o Šariću i njegovim kontaktima već i o Rodoljubu Raduloviću, zvanom Miša Banana, koji je bio veza za pranje para zarađenih trgovinom narkoticima i veza pljevaljskog narko-bosa sa pojedinim srpskim političarima.

Ukoliko bi hteo, a poručio je da je spreman, Lazarević bi mogao da ispriča ne samo ko su bili Šarićeve "krtice" u MUP-u, već i kako je Radulović imao svoje ljude u policiji, koje je čak postavljao i na rukovodeća mesta - od načelnika policijskih stanica do visokorangiranih čelnika policijskih uprava i službi.

- Policija ima puno saznanja, zna se tačno ko je radio za mafiju i vreme je da se takvi ljudi sklone - objašnjava naš sagovornik.

- Svih 130 diskova o presretnutim razgovorima sa visokorangiranim članovima Šarićevog i Radulovićevog narko-klana su preslušani i više je nego zanimljivo koja se sve imena tu pominju.

Pored ostalog iz transkripata nastalih tokom preslušavanja audio i video zapisa, vidi se direktna komunikacija Rodoljuba Radulovića i jednog od najviših funkcionera MUP. Miša Banana se raspituje za istragu protiv izvesnog Dudića, koji je tih dana (decembar 2008) bio pod lupom policije i tužilaštva.

Već januara iduće godine presretnuta je komunikacija između Šarića i Radulovića, u kojem prvi govori drugome da zove Lazarevića i raspita se o istrazi koja se vodi protiv njega. Tadašnji šef kabineta odgovara Raduloviću da je sve u redu i da ne brinu. Pored toga, postoji i trag o direktnim susretima Radulovića i čelnika MUP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ArhMih

    19. februar 2014 | 07:19

    I taj Lazarevic jos na slobodi? Pa jos i ima diplomatski imunitet? To su ga castili zbog smene sa mesta sefa kabineta? Mnogo je ovde mutno, bojim se da vodi do samog kabineta.

  • Alen

    19. februar 2014 | 07:48

    Uvijek su bili i uvijek ce biti u sprezi,policija(istražitelji), sa kriminalcima!

  • Zika

    19. februar 2014 | 08:20

    Kloliko jos ima Lazarrvica?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA