PRITVOR: Lazareviću određeno zadržavanje do 48 sati!

Bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, je saslušan povodom sumnji da je sarađivao sa pripadnicima grupe odbeglog narko-bosa Darka Šarića

  • 7

Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova, saslušavan je u policiji skoro 10 sati, a nakon toga mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i on je uz krivičnu prijavu prebačen u Specijalno tužilaštvo.

Bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, je saslušan povodom sumnji da je sarađivao sa pripadnicima grupe odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Saslušanje otpravnika poslova u ambasadi Srbije u Atini Branka Lazarevića u Upravi kriminalističke policije završeno je oko 19 časov. Lazarević je uz krivičnu prijavu u pratnji svog advokata i policije odveden u zgradu Specijalnog tužilaštva u Ustaničkoj ulici, javlja "RTS".

Lazarević, koji je trenutno na funkciji otpravnika poslova u ambasadi Srbije u Atini, celog dana  saslušavan je povodom sumnji da je sarađivao sa članovima grupe Darka Šarića za šverc kokaina. On je u Upravu kriminalističke policije došao oko 10 sati, a ušao je u zgradu ne želeći da daje izjave.

Saaslušavanje koje je zakonu trebalo da traje četiri sata, produženo je uz Lazarevićev pristanak.

Lazarević, koji je tokom prethodnog mandata Vlade Srbije bio šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića ispitan je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, zbog navodnih veza sa pripadnicima grupe narko bosa Darka Šarića.

Spekulacije da bi slučaj mogao da naruši odnose između naprednjaka i socijalista, komentarisao je predsednik SNS-a Aleksandar Vučić.

- Zakon je jednak za sve, zakon važi za sve ljude bez obzira na paritjsku knjižicu, političko opredeljenje. Jedino očekujem da institucije rade svoj posao. Instiutcije i zakoni su iznad svega, iznad i SNS-a i SPS-am i ovde posao rade prvo policija, pa onda Tužilaštvo - poručio je Vučić.

Lazarević je dospeo u žižu interesovanja javnosti kada je početkom prošle godine objavljena informacija o akciji “Maroder” i o tome da srpsko tužilaštvo i policija poseduju čak 130 diskova na kojima su zabeleženi kontakti Dačićevih saradnika tokom 2008. i 2009. godine sa pripadnicima Šarićevog klana.

Prema pisanju medija, Lazarević je osumnjičen i da se sastajao sa Šarićem - optuženim za šverc oko tri tone kokina iz Južne amerike u Zapadnu Evropu i za pranje para u Srbiji, kao i njegovim bliskim saradnikom Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, takođe optuženim za šverc kokaina.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA