ŠTRAJK UPOZORENJA: Otkazani svi letovi na frankfurtskom aerodromu

Članovi sindikata zahtevaju satnicu od 16 evra za sigurnosni personal, dok se i ostalo aerodromko osoblje žali na visinu plate, pa su sve privatne sigurnosne firme obustavile rad do večeras u 23 sata, u znak upozorenja

  • 7

Na najfrekventnijem nemačkom aerodromu u Frankfurtu na Majni je, u borbi za veće zarade i bolje uslove rada, sigurnosno osoblje stupilo danas u štrajk upozorenja, tako da putnike na ovom najvažnijem nemačkom vazdušnom punktu i avio-raskrnici očekuju dugi redovi, gužve i otkazani letovi.

- Do sada je otkazan 41 let - rekao je jedan portparol aerodroma, prenosi nemački politički magazin "Špigel", navodeći da se polazi od toga da će biti novih anluliranja letova.

Nemački novinari sa lica mesta izveštavaju da su kontrolni šalteri popunjeni sa znatno manje personala nego što je uobičajeno i podsećaju da je sindikat Ver.di jutros od dva sata pozvao sve privatne sigurnosne firme na aerodromu da obustave svoj rad do večeras u 23 sata.

- U toku dana mogu se očekivati znatni problemi - rekao je portparol, objasnivši da se tu jednostavno radi o tome da, zbog štrajka, nema dovoljno ljudi za sigurnosnu kontrolu putnika, kojima se, između ostalog, preporučuje da se preko interneta informišu o statusu svog leta.

Nemačka aviokompanija "Lufthanza" otkazala je već 35 letova. Sindikat Ver.di traži za sigurnosni personal satnicu od 16 evra, ali i drugo aerodromsko osoblje u servisnim uslugama bi, prema stavu sindikata, trebalo da bude bolje plaćeno.

Ovi zahtevi sindikata, prema jednom predstavniku Saveza nemačke sigurnosne privrede, potpuno preterani. Sledeći susret pregovarača o tarifama zakazan je za 5. mart, javljaju mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesalomivi

    21. februar 2014 | 10:59

    A meni preko omladinske satnica 1,2e! hahaha pa n za dan zaradi ko ja za 20 dana! ali borba je to,krvav je to posao,nema socijalno,nema topli obrok :)

  • Alex

    21. februar 2014 | 11:47

    A ja u kladionici 600din. dnevno!!! Znaci tamo zarade moju celu platu za 10 sati rada

  • FFM

    21. februar 2014 | 11:04

    u pravu su 100 posto!! sve je teze opstati ovde,da bi ziveo iole normalno trba ti 15-16 eura po satu.to verovatno zvuci kao malo bogatstvo ali....stan 800 do 1000 eura,hrana,auto,i ostale dadzbine.pa kada se sve sabere dodje mu knap ....o luksuzu nema ni reci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA