Hrvatske plaćene ubice uzimaju 100.000 evra za ubistvo!

Plaćene ubice u Hrvatskoj zarade i do 100.000 evra za naručeno ubistvo ako je u pitanju neki "kapitalac"

  • 5

Cena jednog naručenog ubistva se kreće oko desetak hiljada evra, a ako je u pitanju neki “kapitalac” cena ide i do sto hiljada evra, tvrdi hrvatski bezbednosni stručnjak Željko Cvrtila.

On je, međutim, za splitsku “Slobodnu Dalmaciju” napomenuo da ti podaci nikada nisu bili dostupni javnosti, jer policija do njih nikada ni ne dođe.

Cvrtila kaže da poznati kriminalisti upozoravaju da ne treba misliti da su plaćene ubice retki ljudi koji se “svećom” moraju tražiti da bi počinili ubistvo.

- Danas ima na stotine boraca koji su bili u raznim vojskama, a ne znaju šta će sa sobom - naveo je Cvrtila dodavši da je reč o ljudima sa penzijama koje ne prelaze 100-200 evra i dodao da su takvi spremni na sve i svašta.

Splitska “Slobodna Dalmacija”, naime, piše da je u Hrvatskoj vrlo teško govoriti o tome da li ima naručenih ubistava jer, kako se navodi, policija i tužilaštvo koji su za to zaduženi nikada, ili uglavnom nikada, ne dokažu ko je naručio ubistvo.

Najviše što mogu da učine jeste da uhvate počinitelja, ali kriminalističkom obradom vrlo teško otkriju nalogodavce i motive, te tako javnosti ostaje da se bavi nagađanjima, naveo je Cvrtila.

- Policija je imala veliku priliku da to otkrije u slučaju ubistva vlasnika Nacionala Ive Pukanića, pa nije, nego se sve zadržalo na Joci Amsterdamu, koji je navodno organizovao i pokrenuo Pukanićeve ubice - naveo je Cvrtila i dodao da pravi motivi i ime onoga koji je lično bio zainteresovan za to da naruči ubistvo nikada nisu otkriveni, a akteri tih ubistava već odavno služe pravosnažne zatvorske kazne.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA