NIJE IM DOSTA: Ukrajina protestvuje protiv Timošenkove

Demonstranti u Kijevu izašli su na ulice da protestvuju protiv povratka Timošenkove u politiku, jer njen politički povratak nije nikad bio među njihovim zahtevima, već je tražena promena celokupnog sistema vođenja zemlje

  • 8

Oko 5.000 ljudi okupilo se danas na Trgu nezavisnosti u Kijevu, protestujući protiv povratka bivše premijerke Julije Timošenko u politiku.

Njen politički povratak nije nikad bio među zahtevima demonstranata, već je tražena promena celokupnog sistema vođenja zemlje, stoji u rezoluciji usvojenoj nakon današnjeg protesta, izveštava Itar-Tas.

Timošenkova je juče, na osnovu odluke ukrajinskog parlamenta, puštena iz zatvora i odmah po dolasku u Kijev je objavila kako će se kandidovati na predsedničkim izborima zakazanim za 25. maj.

Savetnica ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, čiji je opoziv izglasan u ukrajinskom parlamentu, izjavila je ranije danas da on ne planira da napusti zemlju i da će nastaviti da obavlja svoje predsedničke dužnosti.

Janukovičeva savetnica Hana Herman je u izjavi za agenciju AP rekla da se Janukovič od sinoć nalazi u gradu Harkovu na istoku zemlje.

U najnovijim protestima u Kijevu, koji su započeli 18. februara i rezultirali preuzimanjem vlasti od strane parlamenta, koji je opozvao predsednika Janukoviča, prema najnovijim podacima ukrajinskog ministarstva zdravlja su poginule 82 osobe, dok je 645 povređenih potražilo pomoć u kijevskim bolnicama, od kojih su 423 hospitalizovana.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panco

    23. februar 2014 | 19:30

    Tako je i kod nas bilo 2000, a sada je 2014 i sta smo dobili nista.Zna se ko to rezira i placa a narod ispasta.Molim pustite drugi put saljem.Hvala.

  • ArhMih

    23. februar 2014 | 19:20

    Kakva zemlja...lud-zbunjenog :)

  • Aca

    23. februar 2014 | 20:19

    Merkelova ce da vam svima pomogne,Rusi ce zbrisati nemce sa lica zemlje ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA