Uhapšeno 200 demonstranata ispred suda u Moskvi

Među privedenima je i Aleksej Navalni. Članice Pusi Rajota bile su među okupljenima. Privođenje je rezultat prekršenja javnog reda, navode ruska policija, i dodaje se da su neki nosili zatvorske uniforme, a jedan je imao masku Putina.

  • 7

U Moskvi je danas privedeno najmanje 200 demonstranata ispred prestoničkog suda u kome se izricala presuda osmorici optuženih za učešće u masovnim neredima i napad na policiju 6. maja 2012, kada je na desetine hiljada ljudi protestovalo zbog trećeg predsedničkog mandata Vladimira Putina.

Privođenje je rezultat prekršenja javnog reda, navode ruska policija, i dodaje se da su neki nosili zatvorske uniforme, a jedan je imao masku Putina.

Među uhapšenima je i lider protesta Aleksej Navalni, navodi se na Tviteru uz ocenu da policija "privodi ljude bez ikakvog razloga", prenela je agencija AFP.

Dva članice pank benda "Pusi Rajot" Marija Aljohina i Nadežda Tolokonjikova koje su tokom Olipijade u Sočiju privođenje zbog krađe, danas su se došle da podrže optužene i priključe se okupljenima pred sudom.

Optuženi su proglašeni krivim u petak, pošto su zatvoru proveli skoro dve godine, a izricanje presude je ostavljeno za danas, što je po oceni ruske opozicije, pokušaj da se izbegne publicitet pred jučerašnju ceremoniju zatvaranja Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

AFP navodi da je slučaj deo "surovog obračuna" sa opozicionom pošto se Putin vratio u Kremlj po treći put, dok je Amnesti Internešenel nazvao izrečene presude kao "groznu nepravdu" i osudio saslušanja jednog "šou suđenja".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    24. februar 2014 | 11:32

    Hapsi placenicku gamad

  • AK47

    24. februar 2014 | 11:14

    tooo Vladimire,hapsi,lincuj,tuci stoku! sve njih treba poslati u logore u Sjevernoj Koreji,majku im nezahvalnu,prodanu!

  • Lesa990

    24. februar 2014 | 12:35

    To je zemlja, zna se red i ko šta sme, a šta ne! Ne kao kod nas, tzv. demokratija, ta ista nas je ekonomski srozala i dozvolila razne radnje koje su opljačkale ovu zemlju! Bez zakonja, nećemo daleko..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA